Откритото първенство на Австралия вече се намира в своята заключителна

...
Откритото първенство на Австралия вече се намира в своята заключителна
Коментари Харесай

Време е за финал: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Циципас на АО!

Откритото състезание на Австралия към този момент се намира в своята заключителна фаза и след две седмици на трагични обрати, оспорвани конфликти и борби, заслужили мястото си в историята, ще станем очевидци на последния дуел в тазгодишното издание на конкуренцията. В него един против различен следва да излязат двамата непобедени играчи от началото на сезона, а точно деветкратният първенец Новак Джокович и международният №4 Стефанос Циципас, като стартът на срещата посред им ще бъде сложена в тъкмо 10:30 часа българско време в неделя.

Още преди началото на надпреварата съществуваха сериозна доза въпросителни към физическото положение на сърбина, имайки поради травмата в лявото бедро, която получи по време на подготвителния АТР 250 шампионат в Аделаида. Въпреки че на няколко пъти му се наложи да анулира подготовка, а след това даже по време на някои от откриващите си мачове изпита физическо неразположение, то 21-кратният първенец сподели, че след всичко случило се в Австралия през предходната година е решен този път да си тръгне като краен победител. През утрешния ден той ще излезе за своя 10-и край в Мелбърн, където в никакъв случай не е губил дуел за купата, а възможен успех би означавал равнене на върха на Рафаел Надал по брой титли от Големия шлем.

В изцяло друга позиция се намира Стефанос Циципас, който влиза като новобранец съгласно букмейкърите макар феноменалното си начало на сезона. За него това ще бъде едвам първи край на Аустрелиън Оупън и втори в Големия шлем, откакто през 2021-ва бе част от разногласието за купата на Ролан Гарос, когато негов противник още веднъж бе именитият сърбин, надвил след поврат от 0:2 до 3:2 сета. 

Предстоящият конфликт сред двамата ще има още по-сериозна тежест, имайки поради по какъв начин в него ще се реши кой всред Джокович и Циципас ще заема лидерската позиция в международната класация от понеделник. В досегашните им 12 мача единствено 2 са завършвали с триумф за гръцкия тенисист, като би трябвало да отбележим, че те са били в зората на тяхното съревнование и датират от 2018-а и 2019-а година, а оттова насетне белградчанинът е изгубил едвам един сет в общо четири срещи на твърда настилка против четвъртия в света.

Програма за неделя в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 07:00 часа):

1. Барбора Крейчикова/Катерина Синякова - Шуко Аояма/Ена Шибахара

2. Новак Джокович - Стефанос Циципас (не преди 10:30 часа българско време)


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР