Откритите уроци са част от инициативите за Европейската седмица на

...
Откритите уроци са част от инициативите за Европейската седмица на
Коментари Харесай

Три класа се учиха на безопасност на движението с община Пловдив и КАТ

Откритите уроци са част от самодейностите за Европейската седмица на мобилността 

Защо би трябвало да пресичаме на зелен светофар, по кое време можем да пресечем улица, какви са разпоредбите за придвижване по пътя с велосипед – това научиха четвъртокласници от СУ „ Черноризец Храбър “ по време на открит урок за безвредно придвижване по пътищата. Той се организира през днешния ден на специфичната площадка за безвредно придвижване в Парка на репресираните, където бяха кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете Тодор Чонов и Йордан Ставрев, както и районният кмет на „ Тракия “ Костадин Димитров. Открити уроци по безвредно придвижване се организираха по едно и също време и на профилираните за задачата площадки в регионите „ Южен “ и „ Северен “ с третокласници и четвъртокласници от СУ „ Св. Константин Кирил Философ “ и ОУ „ Христо Г. Данов “ .

В ролята на преподавател влезе контрольор Стоян Войводов от Пътна полиция, който акцентира пред малчуганите, че би трябвало да играят единствено в паркове, че не трябва да пресичат със слушалки, с цел да могат чуват звуците на колите към тях, а карат ли велосипед, наложително би трябвало да имат светлоотразители. Кметът Димитров също се включи в урока. Той попита четвъртокласниците приказват ли у дома с родителите си за безвредното придвижване по пътищата и ги посъветва, в случай че вървят сами на учебно заведение, да не разчитат на водачите да ги пазят. „ Има доста разсеяни водачи. Вие сами би трябвало да се пазите, да внимавате, да спазвате разпоредбите, които служителят на реда ви изясни “, добави градоначалникът, който дружно със заместника си Тодор Чонов раздадоха дарове на малчуганите. Децата получиха звънчета за колело, светлоотразителни ленти, фарове и други, като кметовете припомниха какъв брой по-удобно и екологично е да се употребява велосипедът като превоз.

След урока децата имаха опцията да прегледат и полицейски патрул, като най-вълнуващо беше да схванат по какъв начин се включва сирената. Ентусиазмът възпламени и пристигналите да играят в парка малчугани, като даже 2-годишни деца се качиха в полицейската кола.

Проявата е част от самодейностите, с които Община Пловдив се включва в отбелязването на Европейската седмица на подвижността, 16-22 септември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР