Открита практика по английски език на тема „Здравословен начин на

...
Открита практика по английски език на тема „Здравословен начин на
Коментари Харесай

Учител по английски език от ППМГ-Враца изнесе открит урок за здравословния начин на живот

Открита процедура по британски език на тематика „ Здравословен метод на живот” показа Калина Николова – старши преподавател по британски език в ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца. На образованието участваха учители от дванадесет учебни заведения от региона, старши специалистът по непознат и майчин език в РУО – Враца Росенка Кабатлийска и шефът на профилираната природо-математическа гимназия Татяна Василева.
Целта на откритата процедура бе използването на разнородни способи на учене посредством онлайн приложения и проектно-базирано образование в часовете на британски език. Представеният урок е част от образованието на учениците в шести клас и бе квалифициран в осъществяване на Проект „ От висококвалифицирани учители към знаещи и можещи млади хора”, КД1 и Проект „ Да раздвижим тялото и мозъка си – здравословен метод на живот за юношите”, КД2 по Програма „ Еразъм +”, Програма за водачи в образованието на Фондация „ Америка за България” и учебна стратегия за внедряване на интерактивни техники на преподаване в образователния развой.
Въведението на тематиката стана посредством мозъчна офанзива и онагледяване на лексика по тематиката под формата на мисловни карти с приложението Popplet. Последва образователен филм и инспекция на добитите познания посредством онлайн викторини в приложенията Plickers и Kahoot. Работата продължи в екипи по станции, като дилемите бяха направа на облак от думи с приложението Tagxedo, колажи със здравословни ястия с приложението Photocollage, занимателни картинки с известни идиоми, съдържащи думи за храни с приложението Wigflip. В края на урока резултатите на всички екипи бяха показани като крайни артикули – видео с приложенията Animoto и електронна брошура с приложението Ourboox . За гостите беше подредена и галерия с артикули от първата година на интернационалния план, която имаше за цел да популяризира резултатите от дейностите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР