Открита практическа ситуация под надслов Пролетта носи живот“ се проведе

...
Открита практическа ситуация под надслов Пролетта носи живот“ се проведе
Коментари Харесай

Иван Стоянов засади първите дръвчета с деца в Източен

Открита практическа обстановка под надпис „ Пролетта носи живот “ се организира в ДГ “Щaстливо детство “ в регион „ Източен “. Директорът Евгения Попиванова и учителите от 4 гр.се погрижиха образователното занятие да се трансформира в празничен мултидисциплинарен урок, в който на драго сърце се включи и районният кмет. Децата научиха значими неща за зелената система, за грижите, които всеки би трябвало да поставя за нея и какво е нейното значение за чистия въздух.
Прочетете още
Първите дървета, които засадиха, бяха японска розова вишна, ябълкови и черешови дръвчета, както и маслинови шубраци. „ Дали ще има маслини скоро “, се зачудиха децата, а на подканянето на Сашко да поливат към този момент, Митко отсече- кметът да каже. Районният кмет, очевидно развеселен, даваше упътвания дружно със зам.-кмета Атанас Кунчев и непрестанно стимулираше децата да правят едно ли друго деяние.Всяко дете даде обещание да поставя грижи за насажденията с цялото си семейство, с цел да се залеси целия двор. „ Впечатлен съм от цялостната организация на това значимо занятие, тъй като опазването на чистотата, природата и въздухът са значима идея в моя живот и активност, още повече, че съм и биолог по обучение.

" Поздравления за педагозите и децата! “- съобщи Иван Стоянов и добави, че с наслада ще оказва помощ за обогатяване на дворната растителност и спомага за оформяне на екологични кътове в детската градина. За цялостната си поддръжка той получи специфична грамота и разсад здравец с обръщение да употребява и търсачката www.ecosia.org, която отчислява суми за възстановяване на злената система.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР