Открит е шофьорът, който е откарал с такси заразения с

...
Открит е шофьорът, който е откарал с такси заразения с
Коментари Харесай

Започва тестване на жителите на Паничерево с дарение от Пеевски


Открит е водачът, който е откарал с такси инфектирания с COVID-19 мъж до родното му село Паничерево. Във вторник болният ибяга от университетската болница в Стара Загора, взе си такси и се прибра вкъщи. Той е върнат назад в лечебното заведение, а водачът е под наблюдаване.

Старозагорското село към този момент е под карантина. Причината - пет позитивни проби на COVID-19 на локални поданици. От през днешния ден стартира и всеобщо тестване на близо 2000 поданици на Паничерево.

Блокадата ще продължи две седмици, както беше и в Банско. В селото ще работи единствено здравната работа и питателните магазини. Хората ще могат да излизат само, с цел да си набират храна.

„ В момента ситуацията е спокойна. От начало хората бяха уплашени, само че в този момент нещата се поуспокоиха. Жителите схванаха, че ограниченията са нужни, с цел да можем да се оправим със обстановката “, съобщи кметът на село Паничерево Атанас Граматиков.

„ Направена е организация в община Гурково. Фирмите, които зареждат хранителни артикули са известени. Те ще идват до пункта и ще оставят продуктите на притежателите на магазините, а те пък ще ги придвижват в селото. Няма да има никакво влизане и излизане на жители “, сподели Мариан Цонев – кмет на община Гурково.

Той изясни, че има основана организация и за донасяне на здравни книжки и предписания. „ Имаме общински съветници в селото, които дружно с кмета, ще носят поръчките до бариерата и оттова ще ги вземат хора, които ще вървят до аптеки и ще зареждат “, уточни още Цонев.

„ Благодаря и на премиера, на господин Мутафчийски, както и на Младен Маринов за това, че реагираха на време и то с грижа за жителите и че в действителност сътвориха добра организация. Благодаря и на господин Делян Пеевски, който още във вчерашния ден подари 1 000 бързи теста за жителите на Паничерево “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов.

„ Разговаряхме с РЗИ, би трябвало да се обезпечат медицински лица, които да реализират тестването. Надяваме си през днешния ден това да се случи “, уточни още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР