Откриха зимния сезон в Пампорово и Боровец. В Министерството на

...
Откриха зимния сезон в Пампорово и Боровец. В Министерството на
Коментари Харесай

Ски сезонът започна

Откриха зимния сезон в Пампорово и Боровец.

В Министерството на туризма чакат нов мощен зимен сезон, а метеорологичните условия демонстрират положителни вероятности, съобщи министър Зарица Динкова по време на откриването на ски сезона и новия шестседалков въжен превоз в Пампорово.

" Съвременният туризъм изисква от ден на ден нововъведения и рационализация. Те се случват и при нас, въпреки и по-бавно. С общи старания - страна, локална власт и частни вложители, ще подобрим инфраструктурата, само че не трябва да забравяме, че в туризма най-ценни са хората. Те са тези, които основават отношението и духа на едно място ", уточни министърът на туризма Динкова, представена от БНР.

" Оценявам извънредно напъните, които поставят вложителите. Зимният сезон е тежък. Той става все по-конкурентен, от ден на ден се разчита на нововъведения, вложенията стават все по-скъпи, по тази причина е извънредно значимо да се усеща поддръжката на страната ", сподели още Динкова.

Тя означи, че Пампорово е в сърцата на генерации, които са се качили за първи път на ски в курорта, а по-късно са довели своите деца и внуци.

Според нея 90 години са не просто респектиращ интервал от време, това са години, събрали прелестните мемоари на стотици хиляди българи и чужденци, докоснали се до тази забележителна природа.

Haчaлoтo на зимния сезон в Пампорово бе открит и с пycкaнeтo нa нoвия шecтceдaлкoв въжен превоз Mалинa - вpъx Cнeжaнкa. Лeнтaтa бeше пpepязaнa oт миниcтъp Динкoвa и кмeтoвeтe нa oбщинитe Cмoлян и Чeпeлape, Hикoлaй Meлeмoв и Бopaн Xaджиeв. Зарица Динкова пожела на домакините на Пампорово в лицето на ресторантьори, хотелиери, кметове - един сполучлив и безпроблемен сезон, а на всички посетители - незабравими страсти.

Въжената линия е с потенциал 3000 индивида на час, което има най-модерната технология на задвижване, доста намаляваща шума, както и пътека за нареждане на пасажерите за по-голяма запълняемост на седалките, даващи комфорт и експедитивност при качване на пасажерите.

В курортен комплекс " Боровец " публично бе даден старт на зимния сезон. От курорта са подготвени за сезона, като главен приоритет в подготовката са пистите. Това сподели пред публицисти в курорта Мария Шейнова, маркетинг управител " Бороспорт ".

Тя сподели, че са отворени пистите в ски център " Ситняково ". " Основен наш приоритет е правеното на механически сняг и преди всеки сезон работим в тази посока да разширяваме системата за снежна апаратура ", уточни Шейнова. Тази година са добавени нови снежни оръдия – стационарни и мобилни.

Мария Шейнова заяви, че по случай откриването на сезона децата до 13 години през днешния ден и на следващия ден ще могат да употребяват дневната въжен превоз карта на цена от един лев. По думите й картите, закупени през днешния ден, ще важат и през утрешния ден за всички гости. Шейнова уточни, че покачването на цените на ски картите тази година е минимално спрямо инфлацията в страната
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР