Отказът на депутата от ДПС Делян Пеевски от членство в

...
Отказът на депутата от ДПС Делян Пеевски от членство в
Коментари Харесай

Михаил Миков: Оказва се, че Висшият съдебен съвет е бил над главния прокурор

Отказът на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски от участие в комисията за конституционни промени в Народното събрание е знак. Това са знаци, политически знаци, които да внесат някакво успокоение, да смъкват някакво напрежение. В случая стъпката на Пеевски това значи – нищо повече, нищо по-малко. Това съобщи някогашният вътрешен министър и някогашен ръководител на 42-ото Народно заседание Михаил Миков пред NOVA News.

Нужно е политическите сили вкарат самоконтрол за въздействие върху органите на правосъдната власт, счита той.

„ Оказва се, че Висшият правосъден съвет е бил над основния прокурор. А политическото въздействие върху системата на органите на правосъдната власт не е преставало. То е въпрос на самоконтрол. Съдебната власт не може да бъде безнадзорна ”, сподели някогашният вътрешен министър.

„ Във Висш съдебен съвет би трябвало да отидат хора, които са преди края на кариерата си и са с потвърден професионализъм и морал ”, сподели Миков. „ Трябва да се огледа доста по-сериозно наличието, метода на действие, ефикасността ”, добави той.

Според него не са нужни конституционни промени за правосъдната промяна. „ Конституционните промени са политически нужни, с цел да основат идея на болшинството, в което е и Движение за права и свободи ”, стана ясно от думите му.

Служебните кабинети ръководят 3-4-5 месеца, тъй като политическите сили не могат да конфигурират болшинство, безапелационен е Михаил Миков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР