Отказах да свидетелствам срещу Кюфтето и изведнъж станах обвиняем. Ако

...
Отказах да свидетелствам срещу Кюфтето и изведнъж станах обвиняем. Ако
Коментари Харесай

Даниел Стефанов: Ако знаех, че ще ме натопят за палежа, щях да свидетелствам срещу Кюфтето

Отказах да потвърждавам против Кюфтето и внезапно станах обвинен. Ако знаех, че ще ме натопят, щях да лъжесвидетелствам. Това съобщи в правосъдна зала Даниел Стефанов, арестуван като съучастник на палежа против бургаския фоторепортер Борислав Пенков, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. Всеки миг районният арбитър Петя Георгиева би трябвало да реши дали да остави 33-годишния мъж в ареста или да го пусне с по-лека мярка.

Както съобщихме, по-рано през днешния ден наблюдаващият прокурор Таня Шулева разкри пред медиите, че лицето е с 22 присъди. По думите й, ДНК материал върху връзка за обувка изрично го заковава като съучастник на палежа. Разкриването на това закононарушение щяло да бъде казус за България. Прокурор Шулева благодари на проверяващите от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас за съвършено свършената работа.

" Не мога да си обясня всичко това. От един месец работя като защита в София, пристигнах си за два дни.  Това дело е стъкмено от органите на реда. Разпитали са някакъв, който твърди, че съм приключил работа на Кюфтето, поради който лежах в пандиза като част от ОПГ. Идвали са вкъюи, взели са обувки, които от дълго време не съм носил… по какъв начин ще намерят ДНК ", стартира монолога си Стоянов.

По думите му, служителите на реда го предиздвикали да свидетелства против Биберов, само че той отказал. На идващия ден към този момент бил задържан като съучастник на палежа.

" Отдавна се отдръпнах от тези хора. Искам най-малко една институция да ме изслуша – по какъв начин стават работите в Бургас. Имам 4-годишно дете и няма кой да се грижи за него, тъй като жена ми е студентка. Знам, че съм обречен… против органите на реда не мога да ходя, само че ви апелирам най-малко да ме пуснете под домакински арест, с цел да се грижа за детето си ", изплака рецидивистът, който е прекарал значително години по пандизите.

Прокурор Таня Шулева означи, че множеството присъди, измежду които и много ефикасни, не са имали превантивна функционалност при Даниел Стоянов и настоя обвиненият да остане за непрекъснато в ареста.

Защитникът на 33-годишния мъж, Камен Кънев от своя страна означи, че обвиняването се гради на " фалшив разпит на скришен очевидец ", чиято идентичност била известна на всички обвинени. Адвокатът оспори и ДНК-експертизата, тъй като по думите му, високата температура от пожара би следвало да унищожи въпросния ДНК материал.

В 15:15 часа арбитър Петя Георгиева остави Даниел Стефанов за непрекъснато в ареста. Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР