Откакто Израел обяви война“ на Хамас в неделя, неговите военни

...
Откакто Израел обяви война“ на Хамас в неделя, неговите военни
Коментари Харесай

Каква инфраструктура в Газа е била повредена, откакто Израел обяви война?

Откакто Израел разгласи „ война “ на Хамас в неделя, неговите военни сили обсадиха Ивицата Газа, нанасяйки въздушни набези на анклава, в това число цивилни региони.

Жителите на Газа се стичат в лечебни заведения и учебни заведения на Организация на обединените нации за сигурност, надявайки се, че Израел ще съблюдава интернационалното право и няма да нападна тези координати.

Въпреки това, местата за заслон също не са свободни от израелски офанзиви.

Ето лист на инфраструктурата и други уреди, които са развалени или затворени в Газа от събота.

18 места за поклонение: UNOCHA заяви в четвъртък, че 11 джамии са били разрушени от израелски въздушни удари, до момента в който спомагателни седем църкви и джамии са претърпели вреди. Някои от засегнатите джамии се намират в град Газа, Хан Юнис, Бейт Лахия и Ярмук. Няколко от развалените църкви са антични, съгласно Euro-Med Human Rights Monitor. 22 600 жилищни единици: Палестинското министерство на външните работи съобщи, че 22 600 единици са били унищожени. Около 2835 единици са били развалени, към 1791 са станали необитаеми заради съществени вреди, а 12 630 са претърпели по-малки вреди, съгласно брифингите на Организация на обединените нации на 11 и 12 октомври. 19 медицински центъра: В отчет на Световната здравна организация в четвъртък се споделя, че 19 здравни заведения са били развалени. В сряда OCHA на Организация на обединените нации заяви, че всичките 13 лечебни заведения и други медицински центрове работят единствено отчасти заради дефицит на доставки и гориво. Кореспондентът на Al Jazeera Youmna ElSayed също заяви в сряда, че болничното заведение Beit Hanoon и болничното заведение al-Oyun в Тел ал-Хава са изцяло спрени от работа заради бомбардировката. 20 коли за спешна помощ: Доклад на Световната здравна организация в четвъртък оповестява, че 20 коли за спешна помощ са развалени. 90 образователни заведения: Най-малко 90 образователни заведения са развалени, съгласно OCHA. Двадесет от тях бяха съоръжения на UNRWA, две от които бяха употребявани и като спешни убежища. 70 промишлени уреди: ReliefWeb заяви, че минимум 70 промишлени уреди са били унищожени. Повечето канализационни помпени станции и четири от пет пречиствателни станции за отпадъчни води са спрели да работят, причинявайки натрупването на канализация и твърди боклуци по улиците и да се трансфорат в заплаха за здравето, съгласно OCHA. 49 медийни офиса: Според Euro-Med 49 медийни и пресофисите са били унищожени. Това включва локален самостоятелен вестник Al-Ayyam, основан в Палестинската кула в Газа, който беше изцяло погубен при израелска офанзива, съгласно Репортери без граници.

 

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР