Откакто икономистът Милтън Фридман заяви, че единствената задача на бизнеса

...
Откакто икономистът Милтън Фридман заяви, че единствената задача на бизнеса
Коментари Харесай

Авиолиния, която не иска да летите? Това е ново

Откакто икономистът Милтън Фридман съобщи, че единствената задача на бизнеса е да усили облагата, има спор дали фирмите въпреки всичко не би трябвало да имат и други, по-насочени към обществото цели, написа Bloomberg.

Разбира се, признато е, че една компания би трябвало да се пробва да ви продаде повече от нейните артикули и услуги. Да не го прави е страховит метод да банкрутира. Затова решението на KLM Royal Dutch Airlines да окуражи своите клиенти да не летят - най-малко в някои обстановки - е много забавно.

Холандската самолетна компания, част от групата Air France-KLM, пусна нова акцията предходната седмица, която включваше изненадващи оферти по какъв начин пасажерите могат да оказват помощ за понижаване на нездравословните излъчвания, изпускани от авиосектора. Рекламата твърди, че до момента в който " всички ние от време на време се постанова да пътуваме ", от време на време има по-добри други възможности. " Наистина ли би трябвало да се срещнете лице в цели? Не можете ли да вземете влака? ", пита тя.

Потенциалните закани за авиационната промишленост са видео диалозите и високоскоростните влакове. Но KLM да стане техен бранител е ненадейно - само че пък може да помогне на компанията да успее в дълготраен проект.

Има смисъл да изпревариш политиците и публичното мнение и техният отговор на огромната заслуга на авиацията за замърсяването (около 2-3% от общите излъчвания въглероден диоксид, породени от човека). Франция поддържа настояването на Холандия за нови авиационни налози в Европа, а някои френски политици даже пуснаха концепцията да бъдат неразрешени вътрешните полети по направления, по които може да бъде употребен трен.

Подобни промени биха нанесли удар по KLM. Затова не е изненада, че компанията желае да се показа като виновна и загрижена за природата.

Затова идва и акцията. Разбира се, повишението на билетите и премахването на някои направления ще оказват помощ надалеч повече. Електрическите самолети са близо, само че не задоволително. А климатичните промени се случват по-бързо, в сравнение с учените чакаха. Усилията ни да понижим излъчванията са прекомерно мудни.

И това значи, че слоганът " Не купувайте нашите артикули " може да стане необятно призната бизнес тактика. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР