Откакто Айнщайн предположи, че пространството и времето са неразривно свързани,

...
Откакто Айнщайн предположи, че пространството и времето са неразривно свързани,
Коментари Харесай

Нашата реалност може да е холограма, създадена от квантовата физика

Откакто Айнщайн допусна, че пространството и времето са неразривно свързани, учените се чудят от кое място идва галактическата мрежа, наречена пространство-време.

Сега продължаващите проучвания в квантовата физика могат най-сетне да стигнат до едно допустимо пояснение. Странното събитие, наречено квантово усложнение, може да бъде в основата на четирите измерения на пространството и времето, в което всички ние живеем, съгласно доктрина разказана в изданието Knowable Magazine. Всъщност, в един необикновен поврат, нашата действителност може да бъде холограма на това квантово положение.

Когато две частици могат да реагират по едно и също време и незабавно между тях, макар че са разграничени от големи разлики, се споделя, че са заплетени (entangled). Но съгласно разпоредбите на пространство-време, това би означавало, че частиците от време на време изпращат връзки по-бързо от скоростта на светлината – видимо противопоставяйки квантовата физика против скоростта на светлината, която е оптималната скорост на Вселената.

„ Но те в действителност въобще не изпращат никакво известие “, написа Том Зигфрид в Knowable, цитирайки годишно проучване, оповестено в списанието Annual Review of Condensed Matter Physics от откривателя от Харвард, Брайън Суингъл.

И по този начин, по какъв начин заплетените частици преодоляват пространство време, което ги разделя?

„ Може би отговорът е, че не е нужно да вършат това – тъй като свръзката не се случва във времето, а самото усложнение основава мрежата пространство-време. “

Математиката зад тази концепция е плътна и комплицирана, само че в случай че понижим мащаба, концепцията е, че математиката, която разказва четирите измерения, които изпитваме – дължина, широчина, дълбочина и време – е същата като математиката, лежаща в основата на триизмерно квантово положение.

Това е сравнимо с методите по които двуизмерното изображение проектира триизмерна холограма, съгласно проучването. Авторите на тази авангардна доктрина признават, че въпреки всичко това е още неизпитана догадка.

„ Но може да се окаже, че физиката е на ръба да огледа по-дълбоко от всеки път в основите на природата „, написа Зигфрид, „ в битие, съдържащо незнайни преди този момент измерения на пространство и време. “

Публикувано в изданието Futurism.com

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР