Откъде се сдобивате с месо, яйца, мляко? От супермаркета или

...
Откъде се сдобивате с месо, яйца, мляко? От супермаркета или
Коментари Харесай

Какво става с организма след хранене с обработено месо

 салами

Откъде се сдобивате с месо, яйца, мляко? От супермаркета или от тестван фермер? Цените ли качеството, свежестта и, несъмнено, вярното хранене? Преди да се потопим в размишления за обработеното месо дано уточним неговото определение. Думата „ обработено “ включва всяка трансформация на прясно месо посредством осоляване, подслаждане, консервиране или топлинна обработка при висока температура. С други думи, надениците, кренвиршите, шунката са обработено месо.

Еволюция на храненето

Само малко статистика: през 1950-те години междинното равнище на затлъстяване при възрастните било единствено 10%. През 2015 година тази цифра повишена до 35%. Естествено, не би трябвало да упреква за това единствено обработената храна. Има и други фактори: по-големи порции, стрес, фаст-фуд – всички те носят отговорност за епидемиологичното затлъстяване.

Няма ли търсене, няма предложение и производителите на хранителни артикули интензивно доставят на масата ни някои от най-лошите артикули, които може да си визиите.

Какво е това „ обработено месо “?

Хранителната обработка е трансформация на натурален хранителен артикул и тя включва осоляване, консервиране, ферментация и опушване.

Практически всички обработени месни артикули включват захар и химични съставки. За съпоставяне: необработеното месо се нарязва на порции и при нужда се замразява за по-нататъшна приложимост без добавки или консерванти.

Защо обработеното месо е толкоз нездравословно?

Обработените месни артикули са нездравословни по доста аргументи, като най-значимите фактори могат да бъдат добавките и обработката при висока температура.

Изследванията демонстрира, че използването на такива артикули покачва риска от голям брой болести, в това число хронична обструктивна белодробна болест, рак на стомаха, хипертония и сърдечни болести.

В проучване от 2008 година учените означават, че рискът измежду постоянните фенове на обработено месо е от 20% до 50% е по-голям спрямо консуматорите на естествено месо.

Съществуват няколко хипотези, които имат за цел да обяснят взаимовръзката сред рака и обработеното месо:

-порцион с високо наличие на мазнини може да способства канцерогенеза (разпространение на ракови клетки) поради устойчивост към инсулин или жлъчни киселини.

– приготвянето на месо при доста висока температура провокира образуването на канцерогенни съединения.

– канцерогенните съединения се образуват изцяло естествено и бързо в обработеното месо.

Връзката сред колекторалния рак и потреблението на обработено месо е толкоз явна, че Световната здравна организация (СЗО)  към този момент разпознава обработеното месо като „ канцероген от 1 група “, наред с цигарите и химичните бои.

Препоръки и заключения

Вашата храна може да бъде както безвреден и мощен способ за лекуване на организма, по този начин и муден тип отрова. Най-добрият вид е цялостен отвод от обработено месо.

Заменете го с прясно пилешко, бобови растения, яйца, риба или леща. Те са отличен източник на протеин без риск за здравето. Може да опитате и други вегетариански артикули като фалафел, тофу, зеленчукова лазаня.

Поддържането на обикновено тегло, физическите извършения и използването на повече фибри и пълнозърнести храни значително понижават развиването на колоректален рак.

Ако мисълта за отвод от обичаните ви наденички или пиле на грил ви хвърлят в смут, се успокойте и си припомнете остарялата мъдрост „ Всичко хубаво с мярка “.

Тези, които не могат да живеят без обработено месо, могат да бъдат посъветвани: направете огромна услуга на себе си (и своето здраве), като започнете да се отказвате от този табиет. Освен това помислете над разновидността за непрекъсната приложимост на здравословно и натурално месо.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР