"Откъде накъде ще връщаме в България 45 00 нелегални имигранти?

...
"Откъде накъде ще връщаме в България 45 00 нелегални имигранти?
Коментари Харесай

Каракачанов кипна срещу мигрантите

"Откъде накъде ще връщаме в България 45 00 незаконни имигранти? Нито предходното, нито настоящето българско държавно управление са канили незаконните имигранти да идват в Европа. България понесе доста загуби. Все още командироваме служители на реда на границата, с цел да оказват помощ на „ Гранична полиция”, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред "Нова телевизия ".

"Политиката на Германия и няколко други страни в Европа, които безконтролно канят незаконни имигранти, ще докара до проблем. И аз доста се веселя, че с помощта на "Обединените патриоти " държавното управление зае доста ясна и безапелационна позиция. Нещо, което ние повтаряме от 5 години - да не се позволява влизането на незаконни имигранти през българската граница и по никакъв метод да не се позволява връщане на незаконни имигранти в страната ни”, разгласи Каракачанов.

И напомни за първата вълна от мигранти и бежанци, които пресякоха границата на България по пътя им за Западна Европа.

"Тези хора преди 4-5 години не потеглиха от Близкия изток, Афганистан или от Африка, с цел да дойдат в България. Те пристигнаха, поканени от Ангела Меркел и други демократични европейски политици, които споделиха, че Европа е отворена за тях. България за тях беше единствено един директен коридор”, сподели още Красимир Каракачанов.

"Ако бъдат върнати от Германия или други европейски страни, стотина хиляди такива имигранти в Гърция, те още веднъж след време ще желаят още веднъж да бягат. Тази вълна от хора, която те желаят да върнат от Европа в Гърция, още веднъж ще тръгне към Европа. Какъв е смисълът на сходни безумия? И за каква взаимност приказваме? ", предвижда вицепремиерът.

И зае безапелационна позиция: „ Нека да помислим и да кажем на хората кой е българският интерес, а той е сходни хора да не бъдат допускани да се връщат в България”.

"Аз мисля че в последните години българската политика стартира да се ориентира в вярната посока”, сподели още Каракачанов и напомни позицията на страната ни по отношение на проекта "Макрон ", който визира всички европейски превозвачи.

По тематиката за повдигането на акциза за електронните цигари, Каракачанов съобщи: "Когато имаш концепцията да вдигаш някакъв данък, нещо, което би разбунило обществото, най-малкото пораждат няколко въпроса – за какво се прави в този момент, какъв би бил резултатът. Не може в петък, половин час преди да си тръгнат народните представители от Народното събрание, да отидеш с два листа и да им кажеш: "Хайде, подписвайте, че бързаме ". Малко почитание е належащо. В края на краищата ние сме съдружни сътрудници. И с цел да няма турболенции, би трябвало да има разговор, а този въпрос не беше обсъждан”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР