Откъде-накъде председателят на Стратегическия съвет към президент проф. Маринов говори

...
Откъде-накъде председателят на Стратегическия съвет към президент проф. Маринов говори
Коментари Харесай

``Кога за последен път Радев, Йотова и Маринов се срещнаха със социалисти, че да говорят от тяхно име`` - Политика

Откъде-накъде ръководителят на Стратегическия съвет към президент проф. Маринов приказва от името на социалистите? Кога за финален път Александър Маринов, Румен Радев и Илияна Йотова се срещнаха със социалисти? Да излязат и да кажат: " Политиките, които водеше служебният кабинет, нямаха нищо общо с политиките, които чакаха социалистите – цялостен разлом сред двете упования. "

Това съобщи пред bTV зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. По думите му социалистическата партия е направила всичко допустимо, с цел да се сформира постоянно държавно управление с третия мандат.

Преди два дни проф. Маринов съобщи пред bTV, че най-голямата опасност за парламентарната република са партиите със своето положение и некадърност да извършват функционалностите си. Според него водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бяга от отговорност, тъй като за пет години под нейно управление партията е изгубила 4/5 от гласоподавателите си. Маринов разяснява още, че президентът Румен Радев няма проблем с българските социалисти, а има влошени връзки с една част от управлението на Българска социалистическа партия и с нейния ръководител.

Днес Свиленски съобщи, че президентът е забавил връчването на мандатите четири месеца, без някой да е желал това от него. По думите му парламентаризмът е заплашен, тъй като ръководството на страната е на друго място.

Георги Свиленски разяснява и новото ляво обединяване, наречено " Левицата! ", в което вземат участие Георги Първанов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Пирински и доста други знакови лица от предишното на социалистическата партия.

" Тези хора напуснаха Българска социалистическа партия. Те бяха депутати от Българска социалистическа партия и станаха това, което са, с помощта на Българска социалистическа партия. Ние към този момент сме говорили за обединяване. С Татяна Дончева говорихме за коалиция - тя изиска повече избираеми места, в сравнение с Българска социалистическа партия искаше. При тях единствената тематика за диалог са места в листите. И ще видите, че когато седнат да си подредят листите, ще се разделят доста бързо . "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР