Отиващият си нидерландски премиер Марк Рюте, фаворит за следващ генерален

...
Отиващият си нидерландски премиер Марк Рюте, фаворит за следващ генерален
Коментари Харесай

Марк Рюте: Престанете да хленчите заради Тръмп и гледайте интересите на Европа

Отиващият си нидерландски министър председател Марк Рюте, любимец за идващ общоприет секретар на НАТО, съобщи през днешния ден, че Европа би трябвало да спре да мрънка поради Доналд Тръмп и вместо това да се концентрира върху това, което може да направи за Украйна, съобщи Ройтерс.

Бившият американски президент Тръмп провокира отвращение в Европа, като съобщи, че в случай че бъде избран отново през ноември, няма да пази съдружниците от НАТО, които не харчат задоволително за защита.

" Трябва да спрем да стенем, да мрънкаме и да се оплакваме от Тръмп ", съобщи Рюте на Мюнхенската конференция по сигурността. " Това визира американците. Аз не съм американец, аз не мога да гласоподавам в Съединени американски щати. Трябва да работим с всеки, който е на дансинга. "

Той съобщи, че Европа при всички случаи би трябвало да отделя повече средства за защита и да усили производството на муниции, освен тъй като Тръмп може да се върне.

Рюте уточни, че Европа би трябвало да усили поддръжката си за Украйна, тъй като това е в неин интерес.

" И цялото това мрънкане и стенания за Тръмп. Чувам го непрекъснато през последните няколко дни. Нека да спрем да го вършим ", сподели Рюте, като добави, че откакто е разговарял с американски политици в Мюнхен той е " внимателен оптимист ", че  американската военна помощ за Украйна, която за момента е блокирана, в последна сметка ще бъде отпусната.

Видеото е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР