Отидох в Китай, за да кажа много ясно това, което

...
Отидох в Китай, за да кажа много ясно това, което
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Искаме Китай да зачита равнопоставените отношения

" Отидох в Китай, с цел да кажа доста ясно това, което приказваме в Брюксел и в Страсбург. Това, което желаеме, е Китай да зачита равнопоставените връзки, когато става дума за достъпа на наши компании до китайския пазар, да съблюдава прозрачността за дотациите, както и интелектуалната благосъстоятелност. "

Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на спор в Екологичен потенциал в Страсбург, отдаден на връзките сред Китай и Европейски Съюз.

" Освен това знаем, че има области, в които вложенията и търговията съставляват риск за нашата икономическа и национална сигурност, изключително в границите на откритата симбиоза на Китай сред неговия боен и търговски бранш ", добави Урсула фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия изрази солидарността си със глобените от Пекин евродепутати. Сред глобените е и българският евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючюк.

" Искам да изразя солидарността си с тези членове на Европейския парламент, които бяха незаслужено глобени от китайската комунистическа партия, единствено тъй като изрекоха на глас нарушаванията на човешките права. И това е признак, че Китай не е обърнал страницата към епохата на промени и неприкритост, а минава към нова епоха на сигурност и надзор. Чух това в Пекин от доста европейски компании, които следиха от първа ръка този завой към сигурността, който е надалеч от логиката на отворения пазар и свободната търговия ", уточни Урсула фон дер Лайен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР