Отиде си една уникална за българския спорт година“ - това

...
Отиде си една уникална за българския спорт година“ - това
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Отиде си една уникална за българския спорт година



„ Отиде си една неповторима за българския спорт година “ - това е равносметката за 2021-ва в едно изречение за ръководителя на БОК Стефка Костадинова.

„ Три пъти чухме химна в Токио. Имаме 6 медала. Опровергахме всички песимисти. Благодарности на всички, които ни направиха още веднъж горди и мощни като българи. Искам да поздравя нашите героини. Щастлива съм за девойките от ансамбъла, за Стойка Кръстева, за Ивет Горанова, за сребърната Тони Костадинова, за бронзовите ни девойки в битката Тайбе Юсеин и Ивелина Николова. Преди олимпиадата бяхме упреквани, че сме с доста дребна делегация от единствено 45 индивида. Но…не е значимо какъв брой е броя на спортистите, а е значимо тяхното качество. За статистиката … 7 наши състезателки чуха химна, 10 български спортисти се качиха на почетната стълбичка, в топ 10 влязоха 25 наши спортисти, което е повече от половината ни участници, показа особено за БНР ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.


„ Искам особено да отбележа едно историческо събитие, което не желая да остане в сянка – нашата прелестна Мария Гроздева направи в Токио последния си старт в своята забележителна кариера. Тя е една от същинските икони на българския спорт. Прекланям се пред нея, пред това, което направи за нас и за цялата ни нация. В такива тежки времена накарахме цяла България да се гордее “, добави олимпийската ни шампионка.



Какви още бяха миналите 365 дни и какво чака от зимните игри в Пекин международната ни  рекордьорка, чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР