Отговорникът за ВАР в България Петър Петров говори пред Дарик

...
Отговорникът за ВАР в България Петър Петров говори пред Дарик
Коментари Харесай

Петър Петров разкри как ще се охраняват вановете с ВАР

Отговорникът за ВАР в България Петър Петров приказва пред " Дарик " за слагането на системата за видео помощник рефер у нас. Той разкри по какъв начин ще се охраняват вановете и добави, че се надява да се не губи доста време, когато системата се употребява.

" Трябва от 3 май, когато стартират плейофите от първата шестица, да бъде употребена системата ВАР. На финалната права сме. Затворили сме всичко, което се изисква от ФИФА. Всички глави с образованието на съдиите са затворени. В момента продължаваме с работна подготовка по време на тестванията ", разяснява Петров пред " Дарик ".

" Сега следва техническо тестване на останалите девет стадиона. Пет стадиона към този момент са тествани и утвърдени от ФИФА. Местата на ВАР вана са конкретизирани, защитата на ВАР вана също е прегледана. Много правилно се работи с всички клубове. Този месец остава да уточним осведомителния протокол и някои подводни камъни, които могат да зародят. Ще подготвим спомагателен ВАР протокол, който би трябвало прецизно да бъде следван от съдиите. На нас като екип ни коства доста труд и работа ".

" БФС в този момент е облекчил клубовете. В тази цена влизат превозът, ванът, целият личен състав и цялата услуга, която се прави. Хонорарите на ВАР и помощник ВАР съдиите ще бъдат поети от БФС в плейофната фаза ".

" Аз съм във футбола повече от 40 години и в случай че не съм оптимист, би било безсмислено. Аз съм оптимист, тъй като по подобен метод ще понижим рецензиите и грешките на съдиите. Аз смятам, че очевадните неточности и очевидни голове от засада, неотсъдени наказателни удари, ще бъдат избегнати. "

" Идеалният мач е ВАР да ревизира головете и да удостоверява, че те са постоянни. Тогава може да кажем, че качеството на българското съдийство е съвършено. За страдание виждате, че всеки кръг се вършат очевидни, обикновени неточности, които ВАР ще поправя ".

" Ако зародят противоречиви въпроси, ВАР дава втори късмет на този арбитър да отиде и да види от друга позиция обстановката. Тук имаме осем камери, различен ъгъл към обстановката и съдията ще може да вземе вярното, заслужено решение ".

" Един от критериите, върху които работим, е времето за инспекция. ВАР прави инспекция при спряна игра. Времето, което се губи, с цел да се удостовери едно решение на основния арбитър, е настрана от това време, което се губи за смени и за оказване на здравна помощ ".

" Две минути преди края на всяко едно полувреме ВАР оповестява на основния арбитър изгубеното време. За инспекция на ВАР е примерно 3 минути или 5 минути. Това време наложително се прибавя към спомагателното време на двете полувремена ".

" Аз съм оптимист, че няма да се губи доста време ".

" Имахме взаимна среща със Спортно-техническата комисия, с Дисциплинарната комисия, с полицията и беше препоръчано от Изпълнителния шеф, клубът хазаин да е длъжен да подсигури защитата на ВАР вана. Той би трябвало да бъде охраняван. При случай се намесва полицията. Ще има ванове, които ще са отвън стадиона и ще е належащо по-голямо внимание. Вановете не са наши, а са на действен лизинг ", сподели още Петър Петров.
 ВАР на
ВАР на " Герена " за дербито с Лудогорец

Системата ще бъде тествана
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР