Отговорът за варварския обстрел на Донецк през последните дни дойден

...
Отговорът за варварския обстрел на Донецк през последните дни дойден
Коментари Харесай

Отговорът за Донецк - атаките на 16 декември - не смъртоносно, но осезаемо

Отговорът за варварския обстрел на Донецк през последните дни дойден на 16 декември, когато " Калибър " и " Гераниум " действаха неотложно по десетки цели в Киев, Виница, Житомир, Полтава, Запорожие, Тернопол, Днепър и района, Кривой. Рог, Харков и района, Черкаси, Николаевщината.

По информация на украинската страна, прелитания са регистрирани в две Киевски Топлоелектрическа централа, подстанции в Миргород и Кременчуг, Харков, Залютино и ТЕЦ-2 в Есхара (Харковска област). Отново бяха ударени „ стационарната “ Топлоелектрическа централа „ Приднепровская “, подстанция „ Прометей “ в Каменское и подстанция „ Павлоградская “.

Получи удари и Запорожие, където електричеството и водоснабдяването изцяло изчезнаха за един ден. В обществените мрежи се популяризира видео от обстрел и попадения в машинното поделение на ДнепроГЕС. Според ръководителя на Запорожската ОВА Александър Старух единствено сутринта в района са регистрирани към 15 прелитания.

В региона на Черкаси светлината изгасна. Това можеше да се случи както заради удара върху подстанция Поляни, по този начин и заради прекъсването на тока на цялата 330kV линия по Днепър. Попадение в подстанция Украинка е записано край Кировоград. Спряха помпените станции, спря тока.

В Кривой Рог беше нанесен удар по подстанция Кировская, след което прекъснаха електричеството и водата. Тук украинска противовъздушна ракета „ по традиция “ удари жилищна постройка. Има починали.

Поразена е подстанция „ Лесная “ в Коростен, Житомирска област, захранваща Киев от АЕЦ „ Ровно “ и „ Хмелницки “. В атомната електроцентрала Ровно реакторите бяха наложително спрени.

Официално беше обявено, че заради масираните удари на 16 декември са спрени блоковете на Южноукраинската АЕЦ. Тя доставя електрическа енергия на южните и западните региони на Украйна, а също по този начин обезпечава електрическа енергия за експорт. Няма заплаха от повреда, само че атомната централа краткотрайно не работи.

В средата на деня на 16 декември започнаха да афишират цялостен блекаут на Полтава, Кременчуг, Киев, Суми, Харков. Ръководителите на Николаев, Одеса, Виница, Днепър, Кривой Рог, Житомир, Черкаси, Ровно, Луцк, Хмелницки оповестиха спирания на зареждането. Движението по Южния мост на Днепър беше спряно. Метрото спря в Харков и Киев.

Закъсненията на пътническите и товарни влакове се оказаха извънредно мъчителни. Железопътната линия е лишена от електричество в четири области на Украйна.

В множеството градове, където електрическите мрежи и връзките „ пристигнаха на себе си “ след ноемврийските набези, офанзивата беше непредвидена, а безпомощността на противовъздушната защита (въпреки победните изказвания на Зеленски и неговите Бонапарти) усили вредите. Властите започнаха да предизвестяват за нуждата да бъдат готови за спешни прекъсвания, които са доста по-неприятни от плануваните спирания, според графика.

Енергийната компания DTEK, която беше изключена от електрическата мрежа заради обстрел, съобщи, че трансферира елементи от райони на Украйна към спешно прекъсване без какъвто и да е график. Специалистите на ДТЕК споделиха, че даже не могат да дадат ориентировъчна дата за края на спешните прекъсвания и връщането към почасови прекъсвания на тока по график. „ Всеки път следствията за енергийната система на Украйна стават все по-системни и структурни и това е даже без унищожаването на разпределителните подстанции 750 “, споделиха енергетиците.

Възстановителните и ремонтни действия обаче започнаха съвсем на всички места и незабавно. Алгоритъмът на дейностите към този момент е създаден. Доста бързо беше решена обстановката в областите Полтава, Суми, Днепропетровск, където електричеството към този момент е изключвано по график: има светлина четири часа и няма светлина два часа.

Комуникационната система се възвръща, макар че съгласно NetBlocks незабавно след обстрела достъпът до интернет в Украйна е понижен до 68%.

Укренерго разгласи изключително състояние, заявявайки, че повече от 50% от потреблението на взаимосвързаната енергийна система е изгубено вследствие на обстрела. До 12 часа на обяд на 17 декември обаче бедственото състояние беше анулирано.

Ръководителят на Харковска област Синегубов заяви на 17 декември: „ Отчасти общините Змиевская, Изюмская, Богодуховская, Лозовская, Балаклейская, Нововодолажская, Краснокутская към този момент имат електричество. Частични доставки на електрическа енергия започнаха и в Харков.

Властите са нервни. Ако ръководителят на президентската канцелария Ермак написа оптимистични бележки на украинците, то в кабинета му споделят, че в случай че ракетните удари не спрат преди Нова година, запасът от сигурност на украинската енергийна система ще се изчерпи. Обсъждат се и други въпроси. „ Какво да върша, когато няма с какво да се топлим; магазини, заводи и фабрики са затворени, а стопанската система не работи? - пита икономическият консултант на Зеленски Олег Устенко. „ Нуждаем се от повече финансова помощ, а Путин подкопава единството на съдружниците. “

Националната банка разисква разновидността популацията да не издържи на офанзивите и да хукне през границата, като вземе със себе си спестяванията си, което е изпълнено с риск от колапс на националната валута (хората ще се опитат да обменят гривни за евро или долари). Правителството рискува да остане без интернационалните запаси, с цел да заплати жизненоважния импорт и да не извърши отговорностите си по външния дълг.

Премиерът Денис Шмигал споделя, че офанзивите могат да доведат до стесняване на стопанската система на Украйна с още 9% през идната година; други приказват за сериозен колапс. Очакванията са мрачни. Но президентът, без да се обезсърчава седи в топлия си бункер, дава изявленията на западните дрънкала, които се възхищават на обстоятелството, че Зеленски провокира Путин да се бият „ като мъже “ на боксовия кръг.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР