По време на снощните протести срещу проектозакона За чуждестранните агенти“

...
По време на снощните протести срещу проектозакона За чуждестранните агенти“
Коментари Харесай

По време на протести в Тбилиси са задържани 63 души

По време на снощните митинги против проектозакона „ За задграничните сътрудници “ в Тбилиси са арестувани 63 души, а шестима служители на реда са били ранени, заяви Министерството на вътрешните работи на Грузия, цитиращо заместник-вътрешния министър Александре Дарахвелидзе, заяви Ройтерс.

Грузинските сили за сигурност използваха водно оръжие, сълзотворен газ и зашеметяващи гранати откакто депутатите разискаха противоречивия проектозакон.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " се пробва от 9 април да прокара законопроекта, откакто не съумя да направи това напролет на предходната година, когато също имаше огромни митинги против плануваното законодателство.

Критиците на законопроекта споделят, че той е въодушевен от съветския закон за задграничните сътрудници, който се употребява от управляващите за затваряне на устата на недоволните.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че законопроектът не е съчетаем с желанието на Грузия да стане част от Европейски Съюз.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел назова през днешния ден " недопустимо " потреблението на " мощ за репресиране " на протестиращите против противоречив закон в Грузия, съобщи Агенция Франс Прес.

" Грузия е страна кандидатка за Европейски Съюз. Призовавам грузинските управляващи да подсигуряват правото на спокойно събиране ", написа той в " Екс ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР