Отговорът ми към Гешев беше ясен - спецпрокуратурата ще се

...
Отговорът ми към Гешев беше ясен - спецпрокуратурата ще се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Всяка седмица казвам на Рашков и ДАНС, че хората искат реални арести

" Отговорът ми към Гешев беше явен - спецпрокуратурата ще се затвори ".

Това съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването " ЕвроДикоФ " на Телевизия Евроком по отношение на извършената през вчерашния ден изненадваща среща сред него и основния прокурор в Министерски съвет.

" Той изрази мнение, че това щяло да навреди, само че съгласно мен резултатите не са положителни ", добави министър-председателят.

" Затваряме профилираните съд и прокуратура до няколко седмици. Ще разделим КПКОНПИ на две комисии и едната ще има проверяваща функционалност. Движим се с най-бърза оптималната скорост, само че би трябвало да се има поради, че сме четирима съдружни сътрудници. Опитваме се да го вършим по разпоредбите, само че с най-бърза скорост "., продължи Петков.

" В предизборната акция се говореше за Гешев и Цацаров. Сега се приказва единствено за Гешев. Наистина действаме ", увери министър-председателят.

" Инспекторатът към Висш съдебен съвет би трябвало да бъде заменен. Той е с изминал мандат ", уточни още Петков.

" Всяка седмица групирам и ДАНС, и Бойко Рашков и им споделям: Нямаме време. Трябва да действаме по този начин, че да имаме действителни арести. Хората желаят действителни арести.

Хората са спрели да имат вяра на хрумвания и проекти. Работи се. Надявам се в скоро време да имаме съществени арести. И по линия на Булгаргаз, и по всевъзможни други линии. По линия на автомагистралите Рашков работи доста съществено. Той може да има данни, само че с цел да има арест, би трябвало да има прокурор, с който да работи ", разяснява Петков.

Конструктивния звук със Северна Македония е значим. Затова направихме това честване. Това, което аз заложих като проект дружно с съдружните си сътрудници, беше доста ясно. Аз започнах да го извършвам в първия вероятен миг, когато Димитър Ковачевски стана министър председател. Точно в този ден аз бях там. Румен Радев не ми е казвал да не вървя в Северна Македония ", сподели Петков.

" Томислав Дончев прави някакви пиар-и. Те в този момент се чудят какво да създадат, с цел да се усещат от една страна съпротива, въпреки това да всяват ужас в новините. Много ясно споделих - проектът /б.р - за възобновяване и развитие/, който беше предаден, беше на тази дата, само че по-късно имахме ремонти от Европейската комисия. Чакаме да забележим дали Европейска комисия е удовлетворена. Вицепремиерът Асен Василев ще направи публични чувания, с цел да изясни какви са поправките ", съобщи министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР