Отглеждането на картофи никога не е било толкова лесно! Дядо и

...
Отглеждането на картофи никога не е било толкова лесно!
Дядо и
Коментари Харесай

Как да отглеждате картофи? Супер идея за добра реколта!

Отглеждането на картофи в никакъв случай не е било толкоз елементарно!

Дядо и баба прекараха целия си живот в едно малко село и, както множеството селяни, притежаваха дребна къща с огромна градина наоколо. Докато били млади елементарно обработвали сходна площ. С възрастта обаче им беше все по-трудно, тъй че постоянно ходихме на село, с цел да им оказваме помощ със селскостопанската работа. В края на август – началото на септември беше един от най-трудните интервали: цялото семейство копаеше картофи.

Реколтата зависеше от това какъв брой добре беше квалифициран компоста от дядо, дали храстите са модифицирани в точния момент, дали са съумели да се отърват от вредителите, преди да причинят непоправими вреди. Да, и климатът също беше значим. Баба ми постоянно се притесняваше дали ще има задоволително годишна продукция за зимата и за добитъка. Ах, единствено в случай че знаехме за този способ в тези години!

Как да отглеждате картофи? Картофена кула

Може би в началото концепцията е възникнла в съзнанието на тези, които не са имали огромна градина, а парите за закупуването на картофи не постоянно са били задоволителни. Трябва да купите няколко десетки метри мрежа и да извършите кули, в които да можете да отглеждате един от най-популярните зеленчуци.

Купете от пазара елементарната мрежа, която постоянно фермерите употребяват за ограда. Направете дребен отвесен цилиндър от мрежата. Приблизителната височина на тази независимо направена конструкция би трябвало да бъде 0,6-1 метра в диаметър.

Долната част на кулата напълнете със плява. Отгоре прибавете към 0,5 м почва. Поставете картофите на 10 см от края на цилиндъра и на 15 см един от различен.

След това още веднъж поствете пласт плява, пласт почва и картофи. Поставете маркуча за поливане сред пластовете. Продължете до запълването на цилиндъра.

Реколтата може да бъде събрана след 3 месеца. Казват, че от 5 кг картофи е допустимо да получите 25 кг. Така че, в случай че имате няколко такива кули, няма да се наложи да купувате каротфи от магазина.

Вижте още: Без повече комари: Засадете тези растения в градината си!

Кулите се слагат на слънчево място, тъй че нищо да не пречи на директната слънчева светлина. Почвата би трябвало да остане влажна, само че и да не прелива от вода. Почвата може да бъде авансово смесена с компост, тъй че реколтата да е изобилна.

Ако желаете да отглеждате картофи, използвайте този способ. Дори дребният имот земя може да се трансформира в идеално място за развъждане на домашни картофи за цялото семейство и даже родственици.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР