Отец Паоло Кортези излезе с инициатива – папа Фанциск и

...
Отец Паоло Кортези излезе с инициатива – папа Фанциск и
Коментари Харесай

Отец Паоло Кортези иска да води папата и патриарх Неофит на остров Белене

Отец Паоло Кортези излезе с самодейност – папа Фанциск и патриарх Неофит да посетят някогашния лагер Белене. „ Истината ще ни направи свободни “ – е един от претекстовете в тази инцииатива. Пред отец Паоло Кортези изясни за какво е значимо папата и българският патриарх да извърнат взор към остров Белене, който той назова „ столица на паметта “:

„ Това ще бъде прекрасен знак, който ще даде доста духовна сила за цяла България. Поканата е към папата, тъй като той във всяко посещаване дава особено място на почтените жертви. Това е тематиката – да влезем в предишното посредством молитвата и посредством духовни полезности “.

„ Папа Франциск желае да реформира църквата, да я освободи от ненужното, с цел да излезе същинското – невзискателност, беднотия, помиряване, амнистия, респект към жертвите, състрадание. Не единствено той, а и цялата черква има специфичен взор към почтените жертви “, разяснява още отец Паоло Кортези.

„ Без държавно сме по-свободни. Ще оцелеем и без държавни пари, както е било до момента “, сподели отецът в коментар за измененията в Закона за вероизповеданията, съгласно който държавно финансиране ще получават единствено вероизповеданията, които обгръщат повече от 1% от популацията на страната, което на процедура изключва католическата черква.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР