Отдел Закрила на детето“ при дирекция Социално подпомагане“-Пловдив предприе важни

...
Отдел Закрила на детето“ при дирекция Социално подпомагане“-Пловдив предприе важни
Коментари Харесай

„Закрила на детето“-Пловдив: 5-годишното дете, жертва на насилие, го връщат на баща му

Отдел „ Закрила на детето “ при дирекция „ Социално подкрепяне “-Пловдив предприе значими дейности в тази ситуация с 5-годишното дете, което е било жертва на принуждение, като приготви прехвърлянето на грижите за детето на неговия татко . Това решение последва правосъдно разпореждане за „ привременни ограничения “ по отношение на делото за бракоразвод сред родителите , което не предстои на обжалване.

Бащата, посочил ангажираност към грижата за своето дете, е подписал контракт за прилагане на обществени услуги , включващ информиране и консултиране в Център за социална поддръжка. Той също по този начин е заявил готовността си да употребява поддръжката на екипа от обществената услуга в развъждането на детето.

Отделът е решил, че събитията, довели до въвеждането на първичните ограничения за протекция на детето , към този момент не са налице. В резултат на това, шефът на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Пловдив е издал заповед за преустановяване на настаняването на детето в обществената услуга, и е планувано то да бъде предадено на бащата в днешния ден .

Това развиване акцентира значимостта на взаимоотношението и координацията сред другите институции в отбрана на правата и благополучието на децата, изключително в подтекста на комплицирани фамилни условия . Признава се смисъла на обезпечаването на подобаваща и постоянна среда за развиване на детето, както и нуждата от непрестанен контрол и оценка на изискванията и грижите, които се дават, с цел да се подсигурява неговата сигурност и благоденствие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР