Отдавна се знае, че успехът е 30 процента обучение и

...
Отдавна се знае, че успехът е 30 процента обучение и
Коментари Харесай

Коя е най-добрата храна след тренировка

Отдавна се знае, че триумфът е 30 % образование и цели 70 на 100 диета. Важно е тези детайли да се комбинират добре един с различен. Много хора считат, че преди подготовка могат да си разрешат кола, чипс, шоколад или бира, които чакат толкоз дълго, като изясняват, че „ всичко ще изгори след момент “.

Въпреки това след подготовка някои хора нормално не ядат нищо, с цел да получат най-вече изгоди. Нищо не може да бъде по-грешно. Тогава тялото ни се нуждае от най-качествените артикули, които ще му оказват помощ да се регенерира след подготовка.

Какво да ядем след подготовка?

След подготовка храната би трябвало да се състои от протеини и елементарно смилаеми въглехидрати. Въпреки това мазнините би трябвало да бъдат лимитирани. След подготовка би трябвало бързо да попълните запасите от мускулен гликоген, преди тялото ви да стартира да търси спомагателни източници на сила под формата на протеини. След подготовка приемът на протеини е значим, защото може да помогне за възобновяване на микроповреди след подготовка и в допълнение, увеличеният банкет на протеин ще попречи на загубата на мускули. Протеин - в композиция със комплицирани въглехидрати " успокоява " тялото, осигурявайки благотворно попълване на аминокиселини. В допълнение, той " ускорява " метаболизма.

Примери за хранене след подготовка:

- ориз със зеленчуци и добавка на постно месо (пилешко, пуешко, телешко),

- бананов коктейл с натурално кисело мляко,

- ръжени сандвичи с пилешко/яйце/извара/бобова паста,

- паста с постно месо и зеленчуков сос,

- плодове със сос от кисело мляко,

- палачинки от просо с извара и плодове.

Какво да ядем вечер след подготовка?

Хората, които упражняват вечер, се чудят дали могат да хапнат нещо, като свършат упражненията си късно. Дори в случай че тренировката се организира вечер, е належащо да се обезпечат на тялото хранителни субстанции. Точно както след подготовка денем, храната, изядена вечер, с изключение на протеини, би трябвало да съдържа и елементарни въглехидрати – значимо е това да не са типични сладки, които в допълнение съдържат доста мазнини. Подходящи ще са ориз, паста или дребни каши. Няма потребност да се притеснявате, че употребяваните вечер въглехидрати ще се трансфорат в мазнини, тъй като след подготовка тялото ще ги употребява за регенеративни процеси.

Основата на ястието би трябвало да бъде пълностоен протеин - извара, нормално кисело мляко, риба, постно месо или яйца. Можете да си позволите салата със сьомга на скара, кисело мляко с пресни плодове или паста с пуешко и зеленчуци. Разбира се, в случай че желаете да си легнете незабавно след хранене, не прекалявайте – не трябва да си лягате с претрупана храносмилателна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР