Отдавна не бяхме чували критики срещу проекта за космически интернет

...
Отдавна не бяхме чували критики срещу проекта за космически интернет
Коментари Харесай

Франция забрани ползването на космическия интернет Starlink

Отдавна не бяхме чували рецензии против плана за галактически интернет Starlink, дело на SpaceX и Илон Мъск, само че такива несъмнено има.

Този път те идват непосредствено от висшия съд на Франция, който тази седмица е разпоредил, че Starlink няма право да употребява нужните за услугата радио честоти и по този метод дейно забрани използването на интернета на територията на страната. 

Според съда услугата е била въведена в страната прекомерно бързо през май 2021 година и не са направени нужните проучвания за резултатите й върху локалната стопанска система, околната среда и здравето на хората и животните. 
 Снимка 513206
 

Очевидно електромагнитното излъчване от вълните на безжичния интернет на Starlink съставлява риск за здравето ни, само че не се прецизира тъкмо какъв, а по-скоро се пледира за по-задълбочени проучвания по тематиката. 

От ConnexionFrance разкриват, че през месец март управниците на Нормандия са сполучливо са блокирали слагането на огромна сателитна кула наоколо до градчето, поради опасения за човешкото здраве. 
 Снимка 522564
 

Към момента на територията на страната Starlink има един милион клиенти, които от пети април са изгубили достъпа си до галактическата мрежа.

Не е ясно дали те ще получат отплата от страната или от Starlink, а SpaceX и Илон Мъск към момента не са коментирал решението публично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР