Отдавна мечтаех да направя филм за художника, който е отстоявал

...
Отдавна мечтаех да направя филм за художника, който е отстоявал
Коментари Харесай

Микеле Плачидо завърши снимките на филм за Караваджо

" Отдавна мечтаех да направя филм за художника, който е отстоявал личната си независимост и обществени права. И в този момент пристигна моментът да направя този филм, тъй като през годините натрупах нужния опит, с цел да схвана връзката сред изкуството и свободата ", сподели Плачидо. „ Интересуваха ме неговите усеща и претекстове, за мен Караваджо по някакъв метод е въплъщение на моята младост ", продължи режисьорът.
Плачидо си спомня по какъв начин е пристигнал в Рим от южната област Апулия и в началото се е включил към полицията. След това стартира образованието му в Националната академия за трагични изкуства. 1968 година е белязана от студентски безредици.
" Искахме да създадем културна гражданска война. Отстоявахме правата на виетнамския народ, който беше подложен на американски бомбардировки, правата на чехите и словаците, които попаднаха под руските танкове. Ние, младежите, тогава се противопоставяхме на репресиите на управляващите. И Караваджо също се е борил за независимост ", сподели Плачидо.
Темата за вълната от студентски митинги към този момент е отразена в неговия отчасти автобиографичен филм „ Италианска фантазия " (Il grande sogno, 2008).
Във кино лентата за Караваджо, в който Плачидо също е създател и на сюжета дружно със Сандро Петралия и Фидел Синьорил, неговата история е разказана в детективски дух.
" Този филм се основава на същинската история на великия художник, чийто живот е белязан от доста черни петна. И до момента не знаем по какъв начин е починал и къде. Има информация за последните дни от живота му: той е бил опрощение от папата, откакто е бил наказан на гибел за ликвидиране, което в действителност го кара да избяга от Рим. Заедно с Караваджо при последното му пътешестване изчезват и картините, които той занася в Рим в символ на признателност за помилването. Почти нищо не се знае и за това къде се намира тялото му. Има разнообразни догатки, само че няма доказателства. И ние представяме своя лична версия ", сподели Плачидо.
„ Чрез тази история ние описваме за това какъв човек е бил Караваджо ", добави режисьорът.
Подготовката за фотосите, в това число изследването на архивни материали за процеса над Караваджо, е лишила четири години. Всичко било готово преди съвсем година, само че през февруари в Италия избухна пандемията. Както Плачидо сподели, снимането е било допустимо единствено през септември и е приключило до края на ноември.
Лентата е коопродукция с Франция и с поддръжката на италианския тръст „ Rai Cinema " в Неапол, Рим и покрайнините му, както и в римското кино студио „ Cinecitta ". Въпреки че Плачидо вижда избрани преимущества в съдействие с цифрови платформи като Нетфликс, той има намерение да пусне кино лентата си по класическата формула: пускане с премиера на фестивали и по-късно стартирането му в разнообразни страни.
Микеле Плачидо завоюва своята популярност с помощта на мафиотския сериал „ Октопод ". Едни от последните му произведения в театъра, където работи интензивно и като режисьор и артист, е постановката на Чехов „ Вуйчо Ваньо " и пиеса на Пирандело.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР