Отборите във Висшата лига са похарчили 230 милиона лири за

...
Отборите във Висшата лига са похарчили 230 милиона лири за
Коментари Харесай

Англичаните похарчиха 230 милиона лири за трансфери през януари

Отборите във Висшата лига са похарчили 230 милиона лири за прехвърляния през януари и това е втората най-голяма сума за зимния прозорец, оповестяват "Спортс Бизнес Груп " (СБГ) и "Делойт ". Така общата сума за покупко-продажби за сезона набъбна на 1.6 милиарда лири, която също е на второ място след 1.9-те милиарда през 2017/2018.

Отборите от Висшата лига обаче похарчиха единствено 25 милиона в последния ден на трансферния прозорец, като наемите преобладаваха. Нито един от тимовете в четворката не похарчи пари в петък, до момента в който Манчестър Юнайтед притегли изненадващо нигерийския нападател Одион Игало от китайския Шанхай Шенхуа.

"Клубовете наподобяват повече фокусирани върху финансовата непоклатимост и в резултат на това избират да не надвишават авансово заложените си бюджети, с цел да преследват краткосрочни триумфи. Сведение за това е и потреблението на по-гъвкави тактики, една от които е наем с алтернатива за закупуване. Също по този начин през последните години видяхме и много образци за потребление на лични юноши ", съобщи Тим Бридж, който е шеф в СБГ и Делойт.

Големите шест тима в Англия - Ливърпул, Манчестър Сити, Тотнъм, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси, са виновни за 52 % от парите, които клубовете от елита похарчиха през януари. Интересно е това, че всяко едно от петте водещи шампионати похарчи повече пари спрямо предишния януари. Серия "А " оглавява класацията със 180 милиона лири, следвана от Бундеслигата със 165 милиона, Ла Лига със 110 милиона и Лига 1 със 100 милиона, обобщава Делойт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР