Отборите в Световния шампионат по издръжливост на ФИА, който включва

...
Отборите в Световния шампионат по издръжливост на ФИА, който включва
Коментари Харесай

Стратегическа промяна в правилника за 24-те часа на Льо Ман

Отборите в Световния шампионат по устойчивост на ФИА, който включва и " 24-те часа на Льо Ман ", няма да може да сменят гумите на спрения в питлейна автомобил, до момента в който го зареждат с гориво. Промяната ще влезе в действие от началото на сезон 2019/20. Подобно предписание бе отстранено след " 24-те часа на Льо Ман " през 1994 година, с цел да бъдат питстоповете по-бързи и трагични. Сега регулацията е върната, с цел да бъде импортирана по-голяма стратегическа роля на спиранията в бокса в надпреварите по устойчивост.

Промяната към този момент бе утвърдена от комисията по устойчивост на ФИА. Според Autosport наподобява, че тимовете поддържат смяната, тъй като по този метод механиците и екипът отвън прожекторите ще могат да основат преимущество и самите те да се състезават с механиците от другите тимове.

Шефът на Ford Джордж Хауърд-Чапъл разяснява: " Това ще разреши на тимовете да се борят един против различен и в пита. Механиците ще се състезават между тях. Това значи, че техните старания може да изкарат колата в челото ".
[ @24hoursoflemans 2019 - 200 days until the race ]

Prepare for a surprise as the poster is unveiled before your!
Countdown to the @FIAWEC #SuperSeason #GrandFinale pic.twitter.com/sORtqOwNvJ
— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) November 27, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР