Отборите от Висшата лига може да подкрепят движението Животът на

...
Отборите от Висшата лига може да подкрепят движението Животът на
Коментари Харесай

Висшата лига търси вариант как да подкрепи протестите против расизма

Отборите от Висшата лига може да поддържат придвижването " Животът на тъмнокожите има значение " (Black Lives Matter), като слагат надписа на екипите си, когато сезонът се възобнови, оповестява Daily Mail.

Лигата се е допитала до футболистите по какъв начин биха желали те да поддържат всеобщите митинги срещу расизма, които се проведоха след гибелта на Джордж Флойд. Съобщава се, че колениченето преди началото на всяка среща е било обсъждано, само че има и други оферти. Едно от тях е да се отпечата някакъв тип известие, което най-вероятно ще бъде " Black Lives Matter ", върху тениските на играчите във всеки мач.
Premier League clubs could print 'Black Lives Matter' messages on jerseys | @MikeKeegan_DM & @AdrianJKajumba https://t.co/wjYbzX3erj
— MailOnline Sport (@MailSport) June 11, 2020 В неотдавнашен диалог с капитаните този на Уотфорд - Трой Дийни, и на Лестър - Уес Морган, са били едни от най-активно участващите в провелия се спор. Защитникът на Кристъл Палас Патрик ван Аанхолт съобщи пък от своя страна, че е подготвен да отдаде респект, като коленичи преди началото на мача: " Готов съм да го направя. На 100%. Мисля, че имаме " сцената ", на която можем да го създадем и това е в действителност значимо ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР