Отборите на Великобритания, Германия и Сърбия се класираха за четвъртфиналите

...
Отборите на Великобритания, Германия и Сърбия се класираха за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Великобритания, Сърбия и Германия се класираха на 1/4-финалите на купа Дейвис

Отборите на Англия, Германия и Сърбия се класираха за четвъртфиналите на провеждащия се в Мадрид шампионат за купа "Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже.
И трите тима записаха триумфи с по 2:1 победи, които им подсигуряваха първо място в съответните групи.

Сърбия изхвърли от конкуренцията първенеца за 2017 година - Франция. Новак Джокович се наложи с 6:3, 6:3 над Беноа Пер за час и 10 минути, а по същото време Филип Крайнович завоюва със 7:5, 7:6(5) против Жо-Вилфред Цонга. На двойки Никола Маю и Пиер-Юг Ербер завоюваха с 6:4, 6:4 против Янко Типсаревич и Виктор Троицки, само че това бе без никакво значение за първото място в група "А'.

В група "С " победител стана отборът на Германия, който се оправи с Чили. Ветеранът - Филип Колшрайбер завоюва с 6:4, 6:3 против Николас Джари, само че Кристиан Гарин съумя да изравни след трагичен триумф с 6:7(3), 7:6(7), 7:6(8) над Ян-Ленард Щруф. Така всичко трябваше да реши в мача на двойки, който Кевин Кравиц и Андреас Мийс завоюваха със 7:6(3), 6:3 против Марсело Бариос и Алехандро Табило. Загубата остави Чили на трето място в групата, само че оказа помощ на втория Аржентина да се класира за четвъртфиналите като един от двата най-хубави подгласника.

В група "F " първото място зае Англия след триумф над Казахстан. На сингъл двата отбора си размениха по една победа, като Кайл Едмънд се оправи с Михаил Кукушкин с 6:3, 6:3, а Александър Бублик възвърне паритета след 5:7, 6:4, 6:1 против Дан Евънс. На двойки британците обаче бяха безпощадни и Джейми Мъри и Нийл Скупски се постановиха с 6:1, 6:4 над Кукушкин и Бублик.

Четвъртфиналите на шампионата стартират довечера с мача сред Австралия и Канада, а в петък са и останалите три дуела от програмата - Сърбия против Русия, Англия против Германия и Аржентина против Испания./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР