Отборите на ВА Стойчев- Казийски и Етрополе продължават борбата за

...
Отборите на ВА Стойчев- Казийски и Етрополе продължават борбата за
Коментари Харесай

ВАСК и Етрополе продължават на квалификационни турнири за държавните финали U20

Отборите на ВА Стойчев- Казийски и Етрополе не престават битката за присъединяване на Държавните финали по волейбол за юноши U20 на спомагателни квалификационни шампионати, откакто заеха първите две места във финалната фаза на Група Б.

По стратегия ВК Етрополе бе хазаин на финалната четворка на предварителна Група Б, от шампионата на България за тази възраст, като с изключение на домакините и ВАСК, присъединяване трябваше да вземат още Благоевград и Пирдоп. Последните два отбора обаче се отхвърлиха от присъединяване в шампионата. Така останаха единствено два тима, които играха пряк мач между тях.

Волейболистите на ВАСК надиграха Етрополе с 3:1 (23:25, 25:16, 25:14, 25:22) в локалната зала " Чавдар ", при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, а феновете бяха настанени през седалка. Така съставът на ВАСК приключи преди всичко в Група Б, а етрополци останаха на втора позиция.

По правилник в Група Б няма директна квота за държавни финали, като първите два от крайното класиране отиват на спомагателни квалификации. Турнирите са планувани за началото на юли, като ще бъдат оповестени в допълнение.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР