Отборите на ЦСКА София и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в

...
Отборите на ЦСКА София и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в
Коментари Харесай

Ботев (Пд) ще играе бараж за Европа след 0:0 с ЦСКА София

Отборите на ЦСКА София и Ботев (Пловдив) приключиха 0:0 в мача от 30-ия кръг на Първа лига по футбол. Двубоят бе без значение за „ алените ", които ще завършат на второ място в класирането, до момента в който точката за гостите от Пловдив им подсигурява най-малко четвъртото място и присъединяване в плейофа със седмия от шампионата за присъединяване в Лигата на конференциите.

И двата тима имаха своите шансове за попадения, само че на два пъти гредите избавиха вратата на Ботев, а един път и гостите от Пловдив стигнаха до греда след удар на Емануел Току.

" Червените " започнаха нападателно и сътвориха няколко отлични обстановки за гол през първата част. За разлика от финала за Купата на България преди четири дни, когато играчите на ЦСКА София не насочиха нито един удар в очертанията на вратата на Левски, в този момент " алените " още в първите две минути бяха покрай гол, само че Георги Йомов пропусна на два пъти - на първо време не уцели вратата, а при втория опит стреля в напречната греда.

Жорди Кайседо също имаше две обстановки, като в 22-а минута стреля около вратата от дъгата на наказателното поле, а в добавеното време на първата част вратарят на Ботев мазета след негов удар в долния десен ъгъл.

Ботев имаше рискови офанзиви, само че Димитър Евтимов се намеси добре след удари на Реда Рабей и Тодор Неделев. 

На почивката Алън Пардю опита да освежи офанзивата на ЦСКА София с стартирането в игра на Греъм Кери и Маурисио Гарсес на мястото на Георги Йомов и Яник Вилдсхут. Именно композиция сред двете запаси можеше да докара до попадение в 60-а минута - Кери центрира от корнер, а Гарсес с глава нацели напречната греда. 

Емануел Току можеше да донесе трите точки за Ботев, само че уцели греда три минути преди края.

Същевременно последователите на ЦСКА София от естрада бранш " Г " оповестиха протест на мачовете на тима, до момента в който актуалното управление е отпред на клуба. На страницата си във Facebook почитателите написаха следното: „ Измина един от най-унизителните месеци, които трябваше да изтърпим през  последните години. Поредни мачове без гол, реваншът със " Славия ", 5:0 в Разград... Въпреки всичко това, на 15.05. обединената алена общественост застана зад тима си и извърши до краен лимит Сектор " А " и Северната естрада, показвайки неизмеримата си обич към ЦСКА и защитавайки своята чест. Какво получихме отсреща? Обяснения от страна на управлението, че този край не е непременно и меко казано подозрителен мач, в който нямахме удар към вратата на говедата. Извинението за всичко това пристигна едвам през днешния ден и то когато към този момент " бананът бе опрял до кокала ". Не го одобряваме ", се споделя в позицията на почитателите.

" Както сами виждате, сега се играе мач на Армията. В " Сектор Г "  няма флагове. Няма песни. Няма ни и нас. И няма да ни има до момента в който Амос Юга, Джеферсон, Бусато и всички други имислени герои са на телефонната слушалка, саботирайки всеки треньор по нечие разпореждане. Докато маркетингът на носителите на имидж и харизма за обичания ни клуб е просто нереалност. Докато всяка една легенда, обвързвана с нашия популярен клуб, бива омерзявана от низки интриги. Докато продължава разрушителния развой, обвързван с нашия стадион. Докато няма ясна визия за това какво би трябвало да съставлява един естествен клуб в 21-ви век. И най - към този момент до момента в който подигравката с всеки един от нас не спре.

Считано от през днешния ден разгласяваме цялостен протест на футболните ни срещи и ще предприемем дейности, които счетем за уместни, до момента в който актуалното управление на ЦСКА е на кормилото му. Не виждаме безусловно никакъв капацитет за нас и клуба, до момента в който тези хора не престават да са отпред, говорейки за вероятност и конструктивност, без да са забили един гвоздей на Армията за 6 години ръководство. Държим да подчертаем, че в това си умозаключение изключваме изрично великия и единствен Христо Стоичков, който за нас постоянно ще си остане Господ ", обявиха още от бранш " Г " в позицията си. 

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР