Отборите на ЦСКА, Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и Миньор (Перник) продължават

...
Отборите на ЦСКА, Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и Миньор (Перник) продължават
Коментари Харесай

ЦСКА, Марек, Миньор се класираха на финалите при юношите U20

Отборите на ЦСКА, Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и Миньор (Перник) не престават битката за присъединяване на държавните финали по волейбол на България за юноши под 20 години, откакто станаха спечелили в трите квалификационни шампионата, които се играха в Стара Загора, Перник и Дупница.

В Стара Загора ЦСКА победи в група Ж, откакто записа две триточкови победи - над домакините от Берое и над Монтана.

Срещу връстниците си от Северозапада " алените " бяха безапелационни. В днешния следобяд се заформи борба сред столичния отбор и " зелено-белите ", само че един от главните състезатели на старозагорци - Иван Тасев, сина на треньора Иван Тасев, се контузи и излезе наложително.

Така волейболистите на ЦСКА не престават напред.

Резултати и класиране в група Ж - ТУК

В група З домакините от Миньор изгубиха единствено гейм в трите изиграни срещи. Срещу Етрополе перничани бяха безапелационни и записаха чист триумф. В неделния ден домакините не се затрудниха в първите две елементи против Локомотив, само че в третата играта бе много оспорвана. Развоят бе решен в четвъртия гейм.

Малко по-късно се изигра и дуелът с Дунав (Русе). Там изначало имаше огромна битка, само че русенци не съумяха да стигнат до триумф в първия гейм, макар че се движеха близо един до различен. Оспорвана беше и втората част, в последна сметка шансът бе на страната на Миньор, който се поздрави с крайната победа.

Резултати и класиране в група З - ТУК

В група И обстановката бе сходна. Домакинът Марек набра инерция с първата среща - с Тетевен Волей, завършила 3:0 гейма в интерес на дупничани. Победният им ход продължи и в мача с Волейболна академия " Стойчев-Казийски ", приключил идентично.

В последния си мач през днешния ден състезателите от югозападния град пребориха Добруджа 07 с 3:1 гейма и си подсигуряваха място в заключителния шампионат.



" Зелените " от Североизтока записаха един триумф в двата спортни дни - 3:1 гейма против Тетевен Волей.

Резултати и класиране в група И - ТУК

По правилник спечелилите от трите групи ще играят на финален шампионат, от който ще бъдат излъчени последните два финалиста за разногласието за купата. Предстои да бъде решено къде и по кое време ще се организира конкуренцията.

За финалите досега са се класирали - Славия, Левски София, Пирин (Разлог), Черно море (Варна), Хебър (Пазарджик), Дея Спорт.

bgvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР