Отборите на Рома и Салернитана завършиха наравно 2:2 на Олимпико“

...
Отборите на Рома и Салернитана завършиха наравно 2:2 на Олимпико“
Коментари Харесай

Рома измъкна само реми след красиви голове на Салернитана

Отборите на Рома и Салернитана приключиха наедно 2:2 на „ Олимпико “ във трогателен дуел от 36-ия кръг на Серия А, който фрапантно понижи възможностите на „ вълците “ за довеждане докрай в топ 4 на класирането. Римляните не съумяха да запишат турнирен триумф в шести следващ мач (четири ремита и две загуби).

Още в 12-ата минута някогашният състезател на Лацио – Антонио Кандрева наказа „ джалоросите “. Тогава Ласана Кулибали го откри с превъзходен прехвърлящ пас и 36-годишният деец с лекост се разписа посредством хубав удар от въздуха. В добавеното време на първата част домакините взеха решение, че са изравнили след безредие при техен корнер, само че след намесата на ВАР попадението беше анулирано заради игра с ръка на Андреа Белоти.

Още в 47-ата минута обаче Рома стигна до постоянен гол. Тогава Гийермо Очоа мазета директен свободен удар на появилия се на почивката Лоренцо Пелегрини, само че Стефан Ел Шаарауи беше прецизен с добавката си. Само седем минути по-късно „ морските кончета “ още веднъж излязоха напред в резултата. Тогава Кшищоф Пьонтек съумя да насочи топката към Булае Диа, който пък означи 16-ия си турнирен гол през сезона, и то с пета. В оставащото време играчите на Жозе Моуриньо съумяха да стигнат единствено до нов изравнителен гол, откакто резервата Неманя Матич се разписа след осъществяване на корнер.

След това реми Рома е на шестата позиция в класирането с актив от 60 точки или на четири от четвърти Милан единствено два кръга преди края на сезона. Салернитана е на 15-ото място с 39 пункта, като отборът е сигурен в оставането си в елита.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР