Отборите на Пирин Благоевград и Берое завършиха при нулево равенство

...
Отборите на Пирин Благоевград и Берое завършиха при нулево равенство
Коментари Харесай

Пирин и Берое не се победиха в Благоевград

Отборите на Пирин Благоевград и Берое приключиха при нулево тъждество в среща от 13-ия кръг на Първа лига.

Старозагорци бяха по-активният тим през първата част и опитваха да откри пътя към вратата на " орлетата ", само че чистите голови положения пред двете порти бяха малко. Играта през второто полувреме не се различаваше изключително, само че този път съставът на Красимир Петров имаше по-чистите положения. В последна сметка гол не падна и двата отбора поделиха по една точка.

Домакините извършиха корнер във втората минута, след който се получи съществено безредие, само че не се стигна до удар към вратата.

Две минути по-късно Мечев напредна и насочи доста мощен удар по диагонала, само че топката мина на сантиметри от гредата.

Отборите предложиха динамичен футбол в началните минути на срещата и използваха всяка опция за основаване на заплаха пред противниковата врата. Все отново Берое бе по-активен и организираше по-добри офанзиви от противника.

Петър Занев бе оставен непокрит в 21-ата минута и засече центрираната от корнер топка с глава, само че тя мина над вратата.

Минута по-късно Смоленски стреля от границата на пеналта, само че топката рикошира и излезе в нов корнер, на метър от гредата.

В 25-ата минута Рука центрира от фланга, а Серкан насочи удар с глава, който обаче мина надалеч от задачата.

Пет минути по-късно Цонев насочи доста подъл удар от към 20 метра, а топката мина на сантиметри над гредата.

Николай Киров извърши насилствена промяна в 39-ата минута, откакто Калоян Кръстев получи травма и бе сменен от Божидар Пенчев.

Домакините стигнаха до съществено безредие пред вратата на Караджов в самия завършек на първата част, само че не стигнаха до удар.

В добавеното време на първата част Рука проби и навлезе в пеналта, след което опитва удар с десния крайник, само че не откри добре топката и бранител мазета.

В началото на второто полувреме играта не се различаваше изключително от тази преди почивката.

Първият удар пристигна в 55-ата минута, когато Костов овладя в наказателното поле и насочи удар по земя, само че Караджов избави.

Четири минути по-късно Серкан центрира добре от директен свободен удар, топката бе избита и по-късно попадна в Пиргов, който стреля от границата на пеналта, само че не откри очертанията.

Тунгара овладя пред наказателното поле в 65-ата минута и чудесно се освободи от защитник, след което даде за Пенчев, само че халфът не съумя да насочи добър удар и Георгиев съумя да се намеси.

Домакините стигнаха до доста сериозна заплаха в 68-ата минута, когато Макрецкис центрира в пеналта, а там Йорданов стреля от въздуха. Топката обаче срещна гредата и по-късно бе изчистена.

Серкан насочи удар от отдалеченост в 73-ата минута, който влизаше в долния десен ъгъл, само че Георгиев съумя да се намеси и мазета.

В 76-ата минута Занев центрира в пеналта, а там Цонев стреля с глава, само че Караджов избави.

Минута по-късно Йорданов излезе на стрелкова позиция, само че още веднъж Караджов се намеси ужасно.

Домакините натиснаха в идващите минути и последваха няколко рискови центрирания, само че бранителите на Берое се оправиха.

Това продължи до последната минута, само че попадение обаче по този начин и не падна и двата отбора поделиха по една точка.

В класирането Пирин заема предпоследното 15-о място с актив от 8 точки. Берое е десети с 12 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР