Отборите на Наполи и Интер играят при резултат 1:2 в

...
Отборите на Наполи и Интер играят при резултат 1:2 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Наполи - Интер, лъч надежда за домакините

Отборите на Наполи и Интер играят при резултат 1:2 в огромното дерби на 18-тия кръг на Серия А.

Срещата стартира в извънредно вихрено движение и пред двете порти в първите 180 секунди. След центриране на Лоренцо Инсиние отляво Аркадиуш Милик откри пространство в наказателното поле и засече с глава, само че ударът не беше прецизен. Моменти по-късно Ромелу Лукаку излезе самичък против Алекс Мерет на вратата на домакините, преодоля стража, само че ударът му беше изчистен от гол линията.

В 11-та минута Лоренцо Инсиние напредна през центъра на терена и стреля от към 25 метра, само че шутът му мина настрана от вратата на Самир Ханданович.

Три минути по-късно момчетата на Антонио Конте откриха резултата. След неточност на бранител на Наполи Ромелу Лукаку открадна топката, напредна към вратата на Мерет. Той преодоля Костас Манолас и разстреля стража на "неаполитанците " за 1:0.

В 27-та минута гостите бяха покрай второ попадение. След центриране от Марсело Брозович от ъглов удар най-високо се извиси Милан Шкриниар, само че изстрелът му беше чудесно избавен от Алекс Мерет.

В 33-та минута Интер въпреки всичко откри второ попадение в срещата. След нова контраофанзива по левия фланг Лукаку стреля през краката на Джовани Ди Лоренцо, а стражът на "партенопеите " този път се пропука и позволи топката да мине под тялото му и да се озове в мрежата зад себе си.

В 37-та минута се наложи и Сами Ханданович да се намесва уверено. Лоренцо Инсиние навлезе във вътрешността отляво и стреля мощно, само че ударът му беше право в центъра на вратата и макар неуверената интервенция на словенския пазач въпреки всичко топката остана в неговите ръце.

Само минута по-късно обаче въпреки всичко момчетата на Гатузо върнаха едно попадение. Инсиние още веднъж беше в центъра на събитията, откакто откри придвижването на Хосе Кайехон на задната греда, който пък откри Милик на броени метри пред вратата на "нерадзурите ". Полякът не сгреши на празна врата и върна очакванията на домакинските провърженици.

Наполи - Интер 1:2

0:1 - Ромелу Лукаку (11)

0:2 - Ромелу Лукаку (33)

1:2 - Аркадиуш Милик (38)

Ето и съставите на двата отбора:

Наполи : Мерет, Манолас, Хисай, Ди Лоренцо, Руй, Алан, Руис, Зиелински, Кайехон, Милик, Инсиние;

Интер : Ханданович, Де Врай, Шкриниар, Бастони, Бираги, Галиардини, Брозович, Весино, Кандрева, Мартинес, Лукаки;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР