Отборите на Милан и Интер излизат един срещу друг на

...
Отборите на Милан и Интер излизат един срещу друг на
Коментари Харесай

Дерби дела Мадонина: Милан - Интер

Отборите на Милан и Интер излизат един против различен на “Джузепе Меаца” в Дерби каузи Мадонина от 23-ия кръг на Серия “А”.

Това дерби е с цената на първото място в Серия “А”. То е под номер 174 сред двата гранда в италианския хайлайф. Предимството е на страната на Интер: 66 победи, 55 равенства и 52 загуби. По-рано през сезона Милан завоюва с 2:1 в шампионата, само че загуби със същия резултат за Купата на Италия. Ако “росонерите” победят през днешния ден, те ще запишат турнирен дубъл над “нерадзурите” за първи път от сезон 2010/11 насам, когато за последно завоюваха Скудетото. Двата отбора не са влизали в дербито на първите две позиции в класирането от април 2011 насам. Джанлуиджи Донарума ще се трансформира в най-младия футболист с 200 мача в Серия “А” в ерата на трите точки. Със своите 21 години и 361 дни той ще задмине Джанлуиджи Буфон (24 години и 83 дни). Ромелу Лукаку може да стане първият състезател от Ромео Бонети (1972-73 г.) насам, който вкарва гол в четири следващи милански дербита в Калчото. Тифозите на двата тима подгряха своите тимове с песни пред стадиона преди мача, който ще стартира с минута безмълвие заради кончината на някогашния футболист на Интер - Мауро Белуджи. Именно по тази причина “нерадзурите” ще играят с черни ленти през днешния ден.

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лукаку, Лаутаро Серия А 23 кръг, неделя 21 февруари  Милан 16:00предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР