Отборите на Манчестър Сити и Брайтън играят при резултат 1:0

...
Отборите на Манчестър Сити и Брайтън играят при резултат 1:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Сити поведе на Брайтън в края на първата част

Отборите на Манчестър Сити и Брайтън играят при резултат 1:0 в отсрочен мач от Висшата лига. Домакините излизат като безспорен любимец за трите точки на „ Етихад”, като тимът на гостите не познава усета на успеха на този стадион в нито един от дуелите до момента.

Срещата може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим развиването на резултата онлайн.

От нощес Висшата лига има нов водач в лицето на Манчестър Юнайтед, който надви с минималното 1:0 над Бърнли. Преди днешния мач Сити заема шесто място, до момента в който Брайтън е тъкмо над чертата.

Първата добра обстановка в мача разумно бе на сметката на Манчестър Сити. След офанзива на Фодън и Зинченко, последния стреля, само че ударът му бе блокиран от защитник.

В 13-ата минута Велтман опитва шанса си с неочакван удар от дребен ъгъл, само че не сполучи. Още в ответната офанзива Сити отговори с изстрел на Кевин Де Бройне, само че ударът му бе избавен от стража на „ чайките”.

Привидно Манчестър Сити продължи да владее топката, само че мъчно създаваше стопроцентови обстановки в наказателното поле на своя съперник.

В 28-ата минута домакините стигнаха до отлична опция, която обаче бе основана от гостите. След недоразумение в защитата на Брайтън, Адам Уебстър върна топката към своя вратар Роберт Санчес, който улови в пеналтерията, а реферът разумно отсъди двоен удар. Целият тим на Брайтън се подреди съвсем на голлинията, а последвалият удар на Кевин Де Бройне бе блокиран от Алексис Мак Алистър.

Търпението на домакините се отплати минутка преди края на първата част, когато „ гражданите” поведоха. Английският национал Фил Фодън още веднъж взе нещата в свои ръце и осъществя, с цел да даде преднина на своя отбор. Той получи отляво на границата на наказателното поле, с лекост мина през двама бранители на Брайтън с цел да освободи пространство пред себе си и с доста прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата не остави шансове на испанския пазач на гостите.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР