Отборите на Испания и Германия се изправят един срещу друг

...
Отборите на Испания и Германия се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Най-дългоочакваният двубой от груповата фаза на Световното

Отборите на Испания и Германия се изправят един против различен в най-дългоочаквания конфликт от груповата фаза на Мондиал 2022. Двата колоса попаднаха в група Е на шампионата, само че началото им в конкуренцията беше много друго. " Ла Фурия " прегази Коста Рика със 7:0, до момента в който Бундестимът позволи сензационно проваляне от Япония с 1:2 и тази към този момент повече от всичко се нуждае от постигането на позитивен резултат.
 Луис Енрике насочи директна опасност към Феран Торес
Луис Енрике насочи директна опасност към Феран Торес

Асът на Барселона има връза с щерка му Сира Мартинес

В отбора на Германия продължава казусът в нахлуване. От години там не могат да намерят голмайстор, на който да се разчита да приключва ситуациите. Срещу Япония се разчиташе на Томас Мюлер и Кай Хавертц, като и двамата разочароваха. Те насочиха общо един удар към вратата на Гонда.

Играчът на Байерн има 10 гола на Мондиал, само че към този момент не е играчът от преди няколко години. Хавертц пък не се усеща най-комфортно като централен нападател, макар че е употребен на тази позиция и в Челси. Флик няма и доста варианти в предни позиции. Срещу Япония като запаси влязоха Марио Гьотце, който е надалеч от най-хубавите си дни, и Никлас Фюлкруг, който игра едвам за повторно за националния тим.

Испания е един от най-неудобните противници за германците в исторически проект. Германците нямат триумф над " Ла Фурия " от 34 години. Последната среща сред двата тима през 2020 година в Лигата на нациите и испанците завоюваха с разгромното 6:0. Някои от най-болезнените загуби през последните години са точно от Испания - на финала на Евро 2008 година и на полуфиналите на Мондиала в Южна Африка.

Луис Енрике пък има много ексцентрични визии за титулярния състав на " Ла Фурия ", които обаче се оказват сполучливи. В офанзива работят запасите на Барселона и Реал (Мадрид) - Феран Торес и Маркос Асенсио, които обаче го радват с задоволително попадения.

Главен арбитър на срещата е Дани Макели от Нидерландия.
 Флик: Трябва да бъдем съсредоточени, тъй като това е първият ни край на актуалното Световно състезание
Флик: Трябва да бъдем съсредоточени, тъй като това е първият ни край на актуалното Световно състезание

Двубоят с Испания е на следващия ден от 21:00
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР