Отборите на Дания и Австралия направиха равенство 1:1 в атрактивен

...
Отборите на Дания и Австралия направиха равенство 1:1 в атрактивен
Коментари Харесай

Дания и Австралия поделиха точките след здрава битка в Самара


Отборите на Дания и Австралия направиха тъждество 1:1 в атрактивен и открит мач от група С на Световното състезание по футбол, игран в Самара. Двата отбора си поделиха по едно полувреме, само че "кенгурутата" могат да съжаляват повече, че не стигнаха до триумфа, откакто изпуснаха куп положения през втората част.

Срещата стартира с напън на датчаните, които знаеха, че триумф през днешния ден съвсем несъмнено ще им обезпечи място на осминафиналите на Мондиал 2018, откакто те победиха Перу с 1:0 в първия си мач. Активната игра на "червения динамит" даде резултат в седмата минута, когато централният нападател на отбора Николай Йоргенсен откри с технично отиграване Кристиан Ериксен, който откри резултата със страховит изстрел от воле.

Възпитаниците на Берт ван Марвайк се пробваха да отговорят и в 38-та минута получиха право да изпълнят дузпа, откакто реферът Антонио Матеу се съветва с ВАР и реши, че играта с ръка на Юсуф Поулсен в наказателното поле би трябвало да бъде осъдена. Капитанът на Австралия Миле Йединак във втори следващ мач бе непогрешим от бялата точка и изравни резултата.

След почивката австралийците натиснаха в търсене на триумфа, само че пропуснаха няколко положителни обстановки, а и вратарят на Дания Каспер Шмайхел се отличи с положителни изяви. В последна сметка повече голове не паднаха и дуелът приключи 1:1. По този метод Дания поведе в групата с четири точки, до момента в който Австралия завоюва първата си точка на шампионата и резервира теоретични шансове да продължи напред. В последните си мачове от груповата фаза във вторник от 17:00 часа българско време Дания среща Франция, а Австралия се изправя против Перу. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР