Отборите на Челси и Лестър Сити играят при в сблъсък

...
Отборите на Челси и Лестър Сити играят при в сблъсък
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 2:1 Лестър Сити, сините с 10 души и две греди, Стърлинг с два гола

Отборите на Челси и Лестър Сити играят при в конфликт от четвъртия кръг на британската Висша лига. Рахийм Стърлинг откри в 47-ата, а по-късно удвои в 63-ата минута. Харви Барнс върна едно попадение в 66-ата минута. В 28-ата минута Конър Галахър беше изпъден за два жълти картона. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ може да я наблюдавате в директно предаване по NOVA SPORT

Лондончани стартираха новия сезон нерешително, като имат четири точки в актива си след три дуела и заемат 12-ата позиция. В последния кръг те позволиха тежко проваляне с 0:3 в гостуването си на Лийдс Юнайтед.

„ Лисиците “ също не вършат по никакъв начин добър старт на новата акция. Възпитаниците на Брендън Роджърс са предпоследни с едвам една точка и търсят първи триумф. Днес в срещата няма да играе централният бранител на Лестър Уесли Фофана, който е пред трансфер точно в отбора на Челси.    

/ /

Още по тематиката:

Домакините постановиха напън още в началните минути на срещата и можеха да открия резултата още след шест минути игра. Тогава Бубакари Сумаре загуби топката на центъра от Жоржиньо, а по-късно Конър Галахър незабавно изведе отляво на скорост Рахийм Стърлинг. Бившият състезател на Манчестър Сити напредна към наказателното поле и влезе в него, след което центрира по тревата към далечната греда, а там Рубен Лофтъс-Чийк засече, само че Дани Уорд съкрати бързо дистанцията и с крайник блокира в корнер.  

В 12-ата минута Челси получи право да извърши дузпа. До обстановката се стигна, откакто Лофтъс-Чийк изведе отдясно Кай Хавертц, а германецът му я върна в наказателното поле, където беше повален от Юри Тилеманс, а съдията уточни бялата точка. Ситуацията обаче беше прегледана със системата ВАР за евентуална засада в хода на офанзивата, а такава имаше, откакто Хавертц беше зад отбраната на гостите. По този метод дузпата беше анулирана.

Въпреки по-добрата игра на домакините, Лестър получи неочакван превес в 28-ата минута, когато Конър Галахър беше изпъден. Марк Кукурея извърши корнер към първа греда, само че топката беше изчистена. Тя стигна още веднъж до Кукурея, който даде противоречив пас обратно и той бе кръстосан от Харви Барнс, а той пък бе посечен от Галахър. Младокът получи жълт картон, който обаче му беше втори и надлежно напусна терена наложително.

В 34-ата минута топката попадна във вратата на Едуард Менди, откакто Харви Барнс засече центриране от ъглов удар, само че попадението беше анулирано поради нарушаване в офанзива. На повторенията се видя, че нападателят на „ лисиците “ употребява ръката си, с цел да попречи на Менди да боксира топката.

Две минути преди края на първата част Челси удари греда. Рахийм Стърлинг центрира отляво в наказателното поле, където Джеймс Джъстин опита да почисти с глава, само че топката попадна на десния крайник на Рийс Джемйс, който нанесе топовен удар, само че кълбото се отби от лявата греда на Уорд.

В последните секунди на добавеното време на първата част Лестър пропусна чудесна опция за попадение. Дрюсбъри-Хол центрира отляво в наказателното поле, където топката не беше изчистена по най-хубавия метод и тя попадна в Тилеманс, който комбинира с връхлитащия вдясно в пеналтерията Тимоти Кастан. Белгиецът шутира, само че Менди съкрати бързо дистанцията и го блокира.

No goals at the interval, big save by Mendy at the end of the half! |
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
На почивката на терена за домакините се появи Сесар Аспиликуета, който размени Мейсън Маунт.

Две минути след старта на втората част обаче лондончани откриха резултата. Кукурея комбинира със Стърлинг пред наказателното поле, а британският национал задържа добре и си настройки топката на десния крайник, след което насочи страховит прехвърлящ удар и не остави шансове на Уорд за 1:0 в далечния ъгъл. Това бе и първи гол за Стърлинг с екипа на " сините " в формален дуел. 

First goal feels!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР