Отборите на Брайтън и Стоук Сити не излъчиха победител в

...
Отборите на Брайтън и Стоук Сити не излъчиха победител в
Коментари Харесай

Брайтън демонстрира характер и взе точка от Стоук Сити

Отборите на Брайтън и Стоук Сити не излъчиха победител в срещата между тях от 12-ия кръг в Премиър лийг. Двата отбора обаче направиха много трогателен дуел, приключил при резултат 2:2. Гостите на два пъти повеждаха, само че домакините и в двата случая демонстрираха темперамент и съумяха да изравнят, с цел да вземат най-малко точка от този мач.

“Грънчарите” взеха преднина в 28-ата минута, когато Ерик Максим Чупо-Мотинг получи дълъг пас, овладя технично и без закъснение насочи топката във вратата за 0:1.

В 44-ата минута Брайтън съумя да изравни. Дейви Прьопер финтира няколко бранители преди да попаде за Паскал Грос в наказателното поле, където той засече топката във вратата за 1:1.

Радостта на домакините обаче бе прекомерно къса. В добавеното време на полувремето Стоук Сити извърши ъглов удар, Чупо-Мотинг смъкна с глава към Кюрт Зума, който също с глава върна преднината на своя отбор - 1:2.

През втората част Брайтън съумя за повторно да се добере до равнене. В 60-ата минута опитът за подаване на Хосе Искиердо не сполучи, само че топката се върна в краката му и този път той реши да стреля към вратата и по този начин означи за 2:2.

В последна сметка мачът приключи при този резултат, като Брайтън към този момент има 16 точки и заема 9-ото място в класирането. Стоук Сити пък е с актив от 13 точки и се намира на 15-ата позиция в таблицата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Премиър лийг 12 кръг, понеделник 20 ноември  Брайтън 2:2краен резулат  Стоук Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР