Бившият рефер Марк Клатънбърг разкри още интересни неща от кариерата

...
Бившият рефер Марк Клатънбърг разкри още интересни неща от кариерата
Коментари Харесай

Бивш рефер №1 напуснал заради Моуриньо, но спестил тежко наказание на мениджъра

Бившият рефер Марк Клатънбърг разкри още забавни неща от кариерата си в Премиършип. 42-годишният съдия си потегли от Англия през февруари, с цел да оглави Съдийската комисия на шампионата в Саудитска Арабия. Преди дни той призна по какъв начин преднамерено е оставил Тотнъм да загуби борбата за купата напролет на 2016 година

Сега съдия №1 в света за 2016 година разкрива, че тръпката от работата в Премиър лийг го е напуснала, а чашата на търпението му е преляла след едно деяние на Жозе Моуриньо.

Става дума за дуела сред Стоук Сити и Манчестър Юнайтед на 21 януари, приключил 1:1. “Този стадион постоянно е бил най-студеният, там постоянно е било влажно и гадно като цяло, а също така да ръководиш мач на Юнайтед в никакъв случай не е лесна работа - показа той пред NBC. - Тогава се показах добре, само че след това в съдийската ни стая нахлу Жозе Моуриньо, който стартира да ме подлага на критика за отсъжданията ми и ме упрекна, че не съм бил дал дузпа за тима му за игра с ръка. А аз доста добре видях, че във въпросната обстановка топката се удари в гърдите на футболиста на Стоук. Знаех, че съм прав, само че той породи някакво подозрение в мен.”

Месец по-късно Клатънбърг към този момент си беше стегнал багажа. По принцип треньорите нямат право да влизат в съдийската стая и в случай че реферът беше уведомил Футболната асоциация за това, португалецът щеше да бъде осъден. Той обаче си е замълчал.
Clattenburg: Mourinho Is Why I Left England https://t.co/NVIAPIWDpr pic.twitter.com/mIk05MLt8z
— bleezyblingg (@bleezybling) December 6, 2017

Иначе кариерата му в елита на британския футбол стартира през 2004 година, когато той беше на 29 година Клатънбърг показа друга любопитна история от първите си стъпки в Премиършип. Тя е обвързвана със страховития някогашен капитан на Юнайтед Рой Кийн.

“Още се дръзвам, като се сетя за първата ми среща с Кийн. Той се развика за един корнер, за който бях сигурен, че е навън. Тъй като обаче крещеше толкоз мощно, аз показах ъглов удар. Просто бях уплашен от него. Може би тогава ми липсваше умеенето да се оправям с хората. Нямах този опит - към момента бяхм младо момче. Нямах опит зад тила си, не знаех по какъв начин да се оправям в такива обстановки и по какъв начин да споделям точното нещо в точното време. Едва с години започнах да развъртвам и тези си умения”, добави Клатънбърг.
Clattenburg: I was so petrified of Roy Keane, I changed a decision https://t.co/Nhui4D0KO9 pic.twitter.com/LBxBxvBscF
— Prince Luiz (@UltimatePress) December 6, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР