За първи път в историята на Шампионска лига една държава

...
За първи път в историята на Шампионска лига една държава
Коментари Харесай

Пет английски отбора и други рекорди от Шампионска лига 2017/18

За първи път в историята на Шампионска лига една страна ще има цели пет представителя на осминафиналите в най-силния клубен шампионат. Тази горделивост се падна на Англия, откакто Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси и Тотнъм преодоляха груповата фаза.

Още по-впечатляващо е, че за първи път от сезон 2006/07 насам четири клуба от тази страна оглавиха крайното класиране на съответните си групи - в тази ситуация това са Тотнъм, Сити, Юнайтед и Ливърпул, като само Челси остана зад Рома в група С, и то с еднакъв на “вълците” актив и изоставайки само в директните дуели. Особено значимо е достижението на лондонските “шпори”, тъй като те пребориха за първата позиция не какъв да е, а актуалният и 12-кратен първенец на Европа Реал Мадрид.

6 - Cristiano Ronaldo is the first player to ever score in each of the six games of a #UCL group round (nine goals). Infallible. pic.twitter.com/yVuf3HVs70
— OptaJose (@OptaJose) December 6, 2017
Друг връх от груповата фаза е обвързван с маркираните голове - за първи път в историята броя на попадения е повече от 300, а точно 306. Голям е приносът на Ливърпул, който записа народен връх от 21 гола в групите. Шестте гола на Роберто Фирмино са клубен връх с екипа на Ливърпул.

Кристиано Роналдо пък стана първият състезател в историята, който се разписва във всеки един от шестте конфликта от груповата фаза. Това се изплъзна на Неймар, който не се разписа за ПСЖ в последния мач, изгубен от Байерн (Мюнхен) с 1:3.

Джосеп Гуардиола пък стана шестият треньор в историята с най-малко 100 мача в Шампионска лига, присъединявайки се към сър Алекс Фъргюсън, Арсен Венгер, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо и Мирча Луческу.

Жребият за осминафиналите е в понеделник от 13:00 часа. Първите мачове са на 13/14 и 20/21 февруари 2018, а реваншите са планувани за 6/7 и 13/14 март 2018 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР