Отборите на Ботев Пд и Левски откриват днес от 14,30

...
Отборите на Ботев Пд и Левски откриват днес от 14,30
Коментари Харесай

Левски или Ботев ще излезе първи от кризата?

Отборите на Ботев Пд и Левски откриват през днешния ден от 14,30 часа в Коматево втория кръг от първата плейофна шестица. И двата отбора излизат на терена с разтърсено самочувствие и ще се опитат да си го върнат с триумф.

Пловдивчани изгубиха в предишния кръг с 1:4 от ЦСКА-София на “Българска армия”. Левски пък загуби с 1:2 от Берое, което докара до напрежение на “Герена”. позволиха тежко проваляне в предходния кръг – паднаха с 1:4 от ЦСКА на “Армията”. Двубоят е значим, само че и за двата тима предстоят нови две тежки борби през идната седмица, когато са полуфиналите за Купата на България, в които Ботев играе със Славия, а Левски има за съпернки ЦСКА-София.

Нова загуба на Левски и победа на Берое над Верея в последния за деня мач от шестицата ще значи, че “сините” ще правят отстъпка третата позиция в интерес на заралии.

Треньорът на Ботев Николай Киров е безапелационен, че отборът му няма да прави сметки и няма потребност от мотивация, тъй като Левски е огромен дразнител. Проблемите в Ботев са свързани със положението на звездата Тодор Неделев, който тренира с висока температура. Бразилецът Жоао Пауло е с болки в коляното, само че ще излезе на инжекции.

Треньорът на Левски Делио Роси извади от групата бразилеца Ривалдиньо, с което му даде знак, че не е удовлетворен от него. За Пловдив няма да пътуват и Нелуц Рошу и Антони Белмонт. Аут за конфликта е и португалският халф Филипе Нашименто, който е с травма в глезена. Така за средата на терена Роси ще избира всред Гомес и Панайотов за сътрудник на Тиам. Очаква се по левия фланг на защитата да работи Иван Горанов.

Добрите вести за “сините” са завръщането на Антонио Вутов след изтърпяно наказване и на Габриел Обертан, който към този момент е възобновен от контузия. Дилемата пред Роси е дали да ги пусне и двамата в офанзива, или един от тях да партнира на Серджиу Буш.

След гостуването в Пловдив на “сините” следва тежка серия от двама мача против ЦСКА-София за купата и шампионата, като сред ще би трябвало да играят и с първенеца Лудогорец. Това значи, че хората на Делио Роси ще би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да спрат отрицателната си серия.

Вероятни сформира:

Ботев Пловдив: Чворович, Филипов, Терзиев, Димов, Й. Минев, Балтанов, Юсеин, Неделев, Афонсо, Ндонгала, Жоао Паоло

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Гомез, Тиам, Прохазка, Паулиньо, Буш, Обертан

КЛАСИРАНЕ

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 2 кръг, петък 6 април  Ботев (Пловдив) 14:30предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР