Отборите на Бодьо/Глимт и ЦСКА играят при резултат 2:0 в

...
Отборите на Бодьо/Глимт и ЦСКА играят при резултат 2:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бодьо/Глимт 2:0 ЦСКА

Отборите на Бодьо/Глимт и ЦСКА играят при резултат 2:0 в предпоследен мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Резултатът в мача не открит от Сондре Брунстад Фет в 25-ата минута, а Ерик Ботхейм удвои за домакините пет минути преди края.

Срещата на стадион „ Аспмира” в Бодьо започва в 22,00 часа българско време и се играе при минусови температури.

ЦСКА към момента няма победа от началото на шампионата, като в актива си има записана единствено една точка. В последния мач от групите, ЦСКА приема италианския Рома в София.

Мачът в Норвегия стартира с отличен късмет за домакините. Още във втората минута футболистите на Бодьо/Глимт имаха отличен късмет да поведат в резултата. Ботхайм бе изведен в наказателното поле и стреля от точката на дузпата, само че Бусато сподели класа и мазета. Атаката на домакините продължи, с цел да се стигне до нов удар към българската врата, този път на Солбакен, само че топката мина над вратата.

В 6-ата минута вратарят на „ червените” още веднъж трябваше да се намесва уверено. Ветлесен получи отляво зад защитата на гостите и пусна паралелен пас на голлинията, Бусато докосна топката, а незабавно по-късно Ботхайм не съумя да засече на празна врата.

Футболистите на Стойчо Младенов продължиха да работят много внимателно, а това разреши на домакините да се настанят в половината на българския отбор. Определено Ботхейм бе играчът, който създаваше най-вече проблеми на „ червената” защита. В 11-ата минута нападателят за повторно опитва шанса си, само че и този път не сполучи, пращайки топката около вратата на Бусато.

1-0! Bodø/Glimt er i ledelsen mot CSKA Sofia! For en scoring! Sondre Brunstad Fet stuper frem og setter inn kveldens første scoring med en lekker volley!
— FK Bodø/Glimt (@Glimt)
В 19-ата минута ЦСКА също „ сподели зъби” с първата си рискова офанзива към вратата на норвежците. Жорди Кайседо бе изведен по левия фланг, той пое и надбяга Лоде, с цел да стигне съвсем до аутлинията и да върне топката към Георги Йомов. Крилото на „ червените” обаче се засуети и не съумя да насочи удар към вратата и топката му бе отнета.

След първичния напън домакините очевидно понижиха оборотите, а това разреши на българския отбор да изнесе играта в малко по-предни позиции. Това обаче се оказа нож с две остриета и в 25-ата минута футболистите на Бодьо/Глимт съумяха да се възползват от празните пространства в българската защита.

Пелегрино получи отляво несмущаван от никого, напредна и с прелестен пас сред двамата централни бранители на ЦСКА откри своя съотборник Брунстад Фет, който с удар от въздуха не остави никакви шансове на Бусато.

В 35-ата миунта Греъм Кери опитва да изненада противниковия пазач с отдалечен удар по диагонала, само че след лек рикошет топката излезе в първия ъглов удар в интерес на „ червените”. Гостите извършиха заучено, само че това не докара до заплаха пред вратата на домакините.

Минута преди края на първото полувреме Солбакен направи впечатляващ пробив по десния фланг. Нападателят пое топката в центъра на терена и с лекост мина през трима бранители на „ червените”, с цел да нахлуе в наказателното поле и да опитва пас към собствен съотборник. Юрген Майтай обаче бе на мястото си и почисти в корнер. Малко по-късно Солбакен откри Пелгрино на границата на наказателното поле, само че ударът на крилото не попадна в задачата.

Началото на второто полувреме бе много по-равностойно, а в 45-ата минута ЦСКА стигна до два следващи корнера, след чиито осъществявания последваха два удара към вратата на домакините. Първо Кайседо стреля от въздуха, само че изстрелът му попадна в крайник на защитник, а при второто центриране Лам насочи топката с глава, само че около вратата.

Малко по-късно Йомов изведе с отличен пас Кайседо зад защитата на Бодьо/Глимт, само че бе притиснат в наказателното поле и не съумя да насочи удар, като бе заставен да върне топката обратно.

ЦСКА продължи да нападна, а в 60-ата минута, след нова композиция сред Йомов и Кайседо, нападателят бе оставен безусловно непокрит на няколко метра пред вратата на норвежците, само че ударът му с глава не се получи и не съумя да заплаши вратаря Хайкин.

Стойчо Младенов предприе три смени вкупом, като в игра се появиха Яник Вилдсхуд, Федерико Варела и Карло Мухар, надлежно на местата на Георги Йомов, Жеферсон и Амос Юга.

Появата на Яник Вилдсхут в игра за „ червените” пораздвижи нападението на българския отбор, като точно тои имаше доста добра опция да стреля, само че изстрелът му от въздуха мина надалеч над вратата.

Четвърт час преди края на постоянното време ЦСКА насочи първия си прецизен удар в очертанията на своя съперник. След осъществяване на ъглов удар, топката бе пратена към Тимо Вион, който овладя отляво и стреля по диагонала, само че топката не затрудни вратаря на домакините, който без особени проблеми улови.

В 85-ата минута всичко в този мач бе решено, откакто домакините осъществиха нов гол във вратата на Густаво Бусато. Този път прецизен бе голмайсторът на норвежците Ерик Ботхейм. Солбакен получи прекрасен пас по дясното крило, надбяга Брадли Мазику и съвсем от аутлинията съумя да центрира към Ботхейм, който без особени компликации съумя да я насочи в мрежата за 2:0.

LIVE / БОДЬО/ГЛИМТ – ЦСКА 2:0

1:0 Сондре Брунстад Фет 25'

2:0 Ерик Ботхейм 85'

Стадион: „ Аспмира”, Бодьо, Норвегия

Рефер: Игал Фрид, Израел

Бодьо/Глимт: 12. Хайкин, 3. Сампстед, 18. Мое, 2. Лоде, 4. Хойбратен, 19. Брунстад Фет (23.Елиас Хаген 83'), 7.Берг, 10. Ветлесен (16.Конрадсен 46'), 9. Солбакен, 20. Ботхейм, 11. Пелегрино

Старши треньор: Кетил Кнутсен

ЦСКА : 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей (жк), 29. Лам, 18. Мазику, 15. Вион, 21. Юга (жк) (34. Карлос Мухар 62'), 3. Жеферсон (5. Федерико Варела 62'), 10. Йомов (30. Яник Вилдсхут 62'), 9. Кайседо (жк) (14.Калоян Кръстев 82'), 8. Кери

Резерви: 25. Димитър Евтимов (в), 28. Пламен Гълъбов, 16. Асен Дончев, 7. Йоан Баи,14. Калоян Кръстев

Старши треньор: Стойчо Младенов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР