Отборите на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се срещат в

...
Отборите на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се срещат в
Коментари Харесай

Сблъсъкът Байерн - Реал Мадрид дава старт на полуфиналите в ШЛ

Отборите на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се срещат в първи полуфинален конфликт в Шампионска лига. Двубоят на " Алианц Арена " започва в 22:00 часа, а на Gong.bg ще проследим най-важното от него.

За Байерн това е финален късмет да избави сезона си. Баварците стартираха със загуба от Република България Лайпциг в шампионата за Суперкупата на Германия, преди да отпаднат от непретенциозния Саарбрюкен за Купата на страната. В Бундеслигата мюнхенци си откриха майстора и след 11 поредни шампионски трофеи преклониха глава пред безгрешния този сезон отбор на Байер Леверкузен. В последните няколко седмици тимът на Томас Тухел подвигна равнището си и реализира три следващи победи в Бундеслига, гарнирани с премахване на Арсенал в четвъртфиналите на ШЛ.

Стъпало преди финала Байерн ще има за противник не какъв да е, а рекордьорът по титли с 14 – Реал Мадрид. Кралският клуб детронира Манчестър Сити в последните осем на шампионата след тъждество 3:3 на „ Бернабеу “ и 1:1 на „ Етихад “. „ Белият балет “ устоя в продълженията и отстрани „ жителите “ след осъществяване на дузпи. Момчетата на Карло Анчелоти вървят към купата в Испания, като водят с 13 точки пред втория Жирона, пет кръга преди края на шампионата. В последния си дуел в Ла Лига мадридчани надделяха Реал Сосиедад с минималното 1:0.

Байерн и Реал са се изправяли общо 26 пъти, като статистиката е доста изравнена – 12 на 11 победи за испанския исполин, при 3 равенства и голова разлика 41:39 в интерес на Кралския клуб. За последно двата тима се изправиха един против различен в полуфиналите през сезон 2017/18, когато Реал победи след общ резултат 4:3.

Пред Томас Тухел има някои съществени алтернативи, така като Джамал Мусиала и Лерой Сане са под въпрос тазвечерния конфликт с Реал Мадрид.

Главен арбитър на първия полуфинал в Мюнхен ще бъде френският съдия Клеман Тюрпен. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР