Отборите на България и Черна гора завършиха наравно 1:1 на

...
Отборите на България и Черна гора завършиха наравно 1:1 на
Коментари Харесай

С равенство завърши футболният двубой между Черна гора и България

Отборите на България и Черна гора приключиха наедно 1:1 на Националния стадион „ Васил Левски “ в първа квалификационна среща от група „ A “.

Двубоят стартира по-добре за „ трикольорите “. Изстрел на Тодор Неделев рикошира в тялото на съперников състезател, а в следствие Даниел Петкович се намеси и мазета. Малко по-късно още веднъж полузащитникът на Ботев Пловдив бе в центъра на събитията, само че ударът му бе избит в ъглов удар.

Черна гора отвърна на предизвикването, създавайки първото чисто голово състояние в мача посредством Мирко Иванич. Той остана очи в очи със стража на „ лъвовете “ Николай Михайлов, само че вратарят на Левски се оправи и топката излезе в корнер. До края на първото полувреме българите продължиха да владеят повече коженото кълбо, само че рядко доближиха до съществени рискове за гол пред вратата на Петкович.

Втората част стартира чудесно за гостуващия състав, който поведе след точната намеса на Стефан Мугоша. Офанзивният футболист получи топката към наказателното поле и с обмислен удар с левия крайник наказа българската защита. Възпитаниците на Петър Хубчев изглеждаха стъписани в тези минути и нямаха концепция по какъв начин да преодолеят добре проведения тим на черногорците. В 61-а минута още веднъж Иванич получи добра опция да убие интригата в мача, само че изстрелът му мина около вратата на Михайлов.
 Гледайте по Българска национална телевизия 1: Футболната среща сред България и Черна гора Гледайте по Българска национална телевизия 1: Футболната среща сред България и Черна гора
До 22:00 часа довечера се не разрешава престоят и паркирането при бранш „ Г " на Националния стадион " Васил Левски ". Реорганизацията в придвижването се на...

Това като че ли окрили българите, които последователно постановиха напън над противника в търсене на изравнителния гол. Първо удар с глава на Георги Костадинов не затрудни Петкович, а в следствие капитанът Ивелин Попов бе покрай попадението, само че стражът на гостите избави. Така се доближи до 81-а минута, когато основният арбитър от Франция Руди Буке отсъди дузпа в интерес на България за нарушаване против влезлия като запаса Мартин Минчев.

Повторенията обаче демонстрираха, че фаулът е станал отвън наказателното поле на Черна гора – нещо, което остана неусетно от реферите. Зад топката застана Тодор Неделев, който възвърне статуквото. В последните минути домакините пробваха да осъществят цялостен поврат, само че изстрели на Страхил Попов и Минчев не откриха задачата.

Така България и Черна гора поделиха точките в група A на старта на квалификациите за Евро 2020. По-късно следва другият мач в групата сред тимовете на Англия и Чехия, а идващият противник на България е Косово. Двубоят ще се играе в Прищина в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР