Отборите на Арсенал и Нотингам Форест играят при резултат 2:1 в

...
Отборите на Арсенал и Нотингам Форест играят при резултат 2:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Нотингам Форест, 2:1 резерви върнаха гостите в мача

Отборите на Арсенал и Нотингам Форест играят при резултат 2:1 в първата среща на двата отбора от новия сезон. Едуард Нкетиа означи първото попадение в срещата след страхотна асистенция на Мартинели. Шест минути по-късно Сака се вкара мнго хубав гол за 2:0. 

Мачът стартира с 30 минути забавяне заради проблем с електронните билети на почитателите.

Срещата се излъчва директно по DIEMA SPORT 2 , а на Gong.bg следим НА ЖИВО всички забавни обстановки. 

Очаквано Арсенал стартира мощно и още от първите минути сподели експанзия и директни дейности по посока на вратата на Мат Търнър. Сака сътвори рискова обстановка след пробив и центриране, само че Уили Боли почисти топката.

За първите 10 минути владението на топката в интерес на Арсенал беше към 90 процента, а Нотингам се беше позиционирал надълбоко в своята половина. Липсата на празни пространства не разреши на " топчиите'' да сътворят нещо по-опасно. Стив Купър и неговите момчета изчакваха на контраатаки.

Противно на очкакванията първата чиста обстановка беше пред Рамсдейл. в 12-та минута Бренан Джонсън се оказа самичък против вратаря след изчистена топка с глава от Уили Боли. Нападателят не изигра добре обстановката и изпрати топката над вратата.

Атакуващите футболисти определени от Артета не съумяват да влязат в познатия темп. За 20 минути игра Мат Търнър няма кой знае какъв брой работа, а в халфовете на гостите не посволяват да се подават пасове сред линиите, което в допълнение усложнява задачата за вицешампионите.

Арсенал откри резултата в 26-та минута. Габриел Мартинели се нагърби да пробива по левия фланг. В ситуация двама на един бразилецът съумя доста елегантно и с хубав пас с пета да подаде към Нкетиа. Надатаелят стреля и след рикошет топката попадна в мрежата.

Само 6 минути бяха нужни на Арсенал за ново попадение. Букайо сака получи топката и влезе с нея във вътрешността към по-удобния си ляв крайник. Последва шут от отдалеченост, а топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на Търнър.

Тежък удар за Арсенал при започване на втората част. Юриен Тимбер напусна терена след травма. Тя се появи още през първите 45 минути, само че нидерландецът рискува и не беше сменен на почивката. Травмата се оказа сериозна и въпреки всичко се наложи Томиасо да се появи в игра.

Доминацията на домакините продължава и през първите 15 минути на второто полувреме. Форест съвсем не играе с топката и мъчно се доближава до противниковата врата. Защитната четворка на Артета остава незатруднена към този момент над 60 минути.

Първата по-стойностна офанзива на гостите пристигна в 70-тата минута, Данило дриблира добре в половината на Арсенал. Топката беше добре разиграна с цел да доближи до Ола Айна, който стреля от отдалеченост и завоюва корнер. От ъгловия удар не последва нищо рисково, само че това беше един от дребното положителни моменти за Форест . 

След 5 минути Арсенал подвигна оборотите. Мартинели подаде паралелен пас към дъгата на наказателното поле. Йодегор продължи към Хаверц в дясно, а той заложи топката за удар на Райс. Английският национал отправи прекрасен удар и след рикошет и интервенция на вратаря, единствено гредата попречи резултата да стане типичен.

В 82-та минута Нотингам се върна в срещата. Двете запаси Еланга и Ауони създадоха попадение, което върна интригата. Еланга проби със страхотна скорост в половината на " топчиите'', подаде към нигерийския централен нападател и той се разписа. Така Ауони се трансформира в първия футболист на Форест, който бележи в 5 следващи мача във Висшата лига от Стан Колимор, който записа такова достижение през 1995 година

 

LIVE  Арсенал - Нотингам Форест 2:1

26' 1:0 Едуард Нкетиа 

32' 2:0 Букайо Сака

82' 2:1 Тайо Ауони

Състави на двата тима:

Арсенал:  Аарън Рамсдейл, Томас Партей, Бен Уайт, Уилиям Салиба, Юриен Тимбeр, Мартин Йодегард, Деклан Райс, Кай Хаверц, Букайо Сака, Габриел Мартинели, Едуард Нкетиа

Старши треньор:  Микел Артета
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР